KIJK – Voetbalclub Bulskamp zet ludiek filmpje online om gigantische omleiding aan de kaak te stellen

Doordat er momenteel drie openbare werken in de buurt van Bulskamp plaatsvinden moeten de dorpsbewoners 12 kilometer rondrijden om in Veurne te geraken. Om dat te verduidelijken, maakte de lokale voetbalclub White Star Bulskamp een ludiek filmpje… dat ook wel serieus genomen mag worden.

Op de tonen van het lied ‘Opzij opzij opzij’ van Herman van Veen en met hier en daar een West-Vlaamse verkeerstip heeft voetbalclub White Star Bulskamp in een filmpje van twee minuten, dat je hier kan bekijken, de kilometerslange omleiding in beeld gebracht. “We hebben het vooral ludiek bedoeld maar er is meer”, reageert bestuurslid Annelies Gunst.

“Onze vereniging telt 110 spelers. Daarvan wonen er liefst 73 niet in Bulskamp. Ze komen van Beauvoorde, Veurne, Houtem, Alveringem, Diksmuide, De Panne, Koksijde, Lo-Reninge en Nieuwpoort. Voor de ouders die niet van Bulskamp zijn willen we zo visualiseren hoe ze ons dorp kunnen verlaten. Ook voor de bezoekende ploegen is dat nuttig. Ik geef toe dat we ook willen aantonen hoe belachelijk ver we moeten omrijden.”

Veiligheid voorop

Intussen heeft het stadsbestuur van Veurne een officieel persbericht verstuurd waarin het onderlijnt dat de huidige omleiding van kracht blijft. “Het voorstel van de handelaars is niet realistisch”, staat er in het bericht. “Het verkeer door de Pastorijweg sluizen zou te gevaarlijk zijn omdat alle doorgaande verkeer er dan zal doorrijden terwijl we in dat smalle straatje net de fietsers een veilige weg willen geven naar Veurne. Nu hebben we twee veilige uitgangen via de Beauvoordestraat en de Boonakkerstraat. Via die omleiding ben je tien minuten extra op weg om naar Veurne te rijden.”

Hoe zat het ook weer?

De rioleringswerken in de Bulskampstraat zijn begin deze maand gestart. Maandag begon dan ook nog eens een nieuwe fase van de heraanleg van de N8. Dat betekent dat je, als je Bulskamp wilt verlaten, naar die N8 moet rijden en daar eerst richting Alveringem moet om aan de gearceerde rotonde bij De Nieuwe Herberg rechtsomkeer te maken. Zo kan je langs een ventweg naar het stadscentrum van Veurne. Dat is 12 kilometer omrijden. De handelaars vragen om van de Pastorijweg, die binnen een paar weken afgewerkt moet zijn, een fietsstraat te maken maar dat vindt het stadsbestuur niet veilig genoeg. Die weg blijft voorlopig één voor plaatselijk verkeer. (GUS)

The post KIJK – Voetbalclub Bulskamp zet ludiek filmpje online om gigantische omleiding aan de kaak te stellen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »