Jari Clynckemaillie voelt zich in zijn sas bij RW Hollebeke

Jari Clynckemaillie is een van de nieuwkomers bij vierdeprovincialer RW Hollebeke. De 24-jarige voetballer kwam over van KSK Vlamertinge en speelt in het Camiel Couckestadion samen met zijn vrienden.

Jari Clynckemaillie (24) doorliep de jeugdrangen van KVK Westhoek. “Ik speelde er tot mijn 19de, waarvan de laatste drie seizoenen bij de beloften”, vertelt hij. “Daarna volgde een seizoen Sassport Boezinge en drie seizoenen KSK Vlamertinge. Daar speelde ik samen met mijn jongere broer Neno, die er nog steeds actief is. Voetbal kregen we met de paplepel mee, ook vader Diego voetbalde vroeger. Ik kende wat blessureleed en maakte nu de overstap naar RW Hollebeke. Daar ken ik heel veel spelers en de sfeer is top.”

Linkerflank

Ook met de coach Andy Van Exem heeft Jari een goeie klik. “Andy ligt goed in de groep en hij betrekt de spelers vaak. Zowel op als naast het veld zijn we een geheel. Meestal speel ik als linkerflankverdediger en ik zorg ook voor aanvallende impulsen. Dat leerde ik vanuit mijn jeugdopleiding bij KVK Westhoek. In de voorbereiding kon ik de netten een keer doen trillen.”

RWH telt één op negen en haalde afgelopen weekend een punt tegen titelkandidaat VK Langemark-Poelkapelle. “Vooraf teken je voor een punt, maar uiteindelijk bleven we ontgoocheld achter. De 1-1 van de tegenstander viel pas in de laatste minuut. De eerste twee matchen tegen FC Houthem en FC Westouter waren minder goed en we slikten vermijdbare goals. Voorin toonden we ons niet efficiënt genoeg. Nu hebben vertrouwen getankt voor onze volgende match, een stevige verplaatsing naar een andere titelfavoriet VK Dadizele. We hebben er niets te verliezen en zullen alles geven. Hopelijk kunnen we de stunt van tegen VKLP nog eens overdoen. Ons doel is om dit jaar dichter aan te sluiten bij de linkerkolom”, aldus Jari, die in Sint-Jan woont en leerkracht LO is in De Vlinder in Tielt. “Dat is een lagere school in het buitengewoon onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik verder nog coach van de interprovinciale U13 van KVK Westhoek. Ik geef drie keer per week training”, aldus nog Jari Clynckemaillie.

Zaterdag 23 september om 19 uur: FC Dadizele Sport – RW Hollebeke.

The post Jari Clynckemaillie voelt zich in zijn sas bij RW Hollebeke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »