“Haar beste look ooit”: Camilla lijkt tijdens staatsbanket wel heel erg op Queen Elizabeth, en dat is geen toeval

Een nachtblauwe jurk van Dior, glanzende coupe en een juwelenset ter waarde van 5,8 miljoen euro. De Britse koningin Camilla (76) fonkelde létterlijk tijdens het staatsbezoek bij de Franse president Macron. Een opvallend eerbetoon aan haar overleden schoonmoeder Elizabeth, en een meesterlijke zet. Het staatsbezoek zet haar op de kaart als stijlicoon en lijkt voorgoed een streep te trekken onder de soms erg pijnlijke geschiedenis tussen de kersverse Queen en haar voorgangster.

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Soudal Quick-Step maakt jacht op drie leiders, krijgen we een nieuwe spurt?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Opnieuw stroeve start schooljaar bij Sint-Ursula-Insituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: leerlingen moeten thuisblijven door problemen met lessenrooster

In het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver verloopt de start van het nieuwe schooljaar voor het tweede jaar op rij stroef. Dat meldt RTV en bevestigt de schooldirectie. De school is er niet in geslaagd de lessenroosters volledig in te vullen "door een praktisch probleem". Daardoor missen de leerlingen van de 2e en 3e graad verschillende lesuren, of zelfs een hele lesdag.

Lees meer »

Nederlandse ex-premier Mark Rutte voor het eerst openhartig over zijn relatiestatus in nieuwe documentaire: “Ik ben happy”

De relatiestatus van Mark Rutte (57), premier tot dit voorjaar, was het best bewaarde geheim van Nederland. Ongetrouwd, dat was zeker. Maar alle vragen over zijn liefdesleven, of hij op vrouwen viel of misschien een vriend had, waren taboe. Tot nu. In een nieuwe tv-documentaire die vandaag in première gaat, spreekt de eeuwige vrijgezel voor het eerst open over zijn

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »