Guillermo Bruneel kijkt ex-ploegmaat en vriend Angelo Lucas in de ogen: “De druk ligt zeker bij Dikkebus”

Sparta Dikkebus en Brielen Sport treffen elkaar zondag voor het eerst sinds lang in competitieverband. De derbystrijd wordt extra gekruid, want bij de bezoekers staat Guillermo Bruneel in doel. Hij kijkt zijn ex-ploegmaats in de ogen. Een van die ploegmaten is Angelo Lucas, kapitein van de Spartanen.

Guillermo Bruneel (31) is verkoper in de autosector en is sinds dit seizoen goalie bij Brielen Sport. Hij trok na tien jaar de deur van Sparta Dikkebus achter zich dicht. Bij Dikkebus speelde hij jarenlang samen met Angelo Lucas (35). De Nieuwkerkenaar baat in zijn woonplaats groenten- en fruitwinkel ‘t Carootje uit. De middenvelder is intussen ook toegetreden tot het Sparta-bestuur.

Guillermo, waarom koos je voor de overstap naar Brielen Sport?

Guillermo Bruneel: “Ik twijfelde al een paar jaar omdat ik geen vaste eerste doelman was bij Dikkebus. Brielen trok al enkele keren aan mijn mouw. Ik ken er ook enkele mensen van het bestuur en nu koos ik om de stap te wagen. Ik ben er intussen 31 en wil graag eerste doelman zijn. Bovendien is Brielen qua familiale sfeer goed te vergelijken met Dikkebus en dat zocht ik. Ik voel me er goed.”

Angelo Lucas: “Met Dempsey Desegher en Guillermo Bruneel beschikten we jarenlang over twee volwaardige keepers. Het is jammer dat Guillermo vertrok, alleen al voor de ambiance na de match. Maar uiteraard snap ik zijn keuze volledig.”

Een sfeermaker zeg je Angelo, hoe zouden jullie elkaar verder nog omschrijven?

Angelo: “Ik denk dat Guillermo iemand is met wie je geen ruzie kan hebben. Het is een heel joviale kerel en een levensgenieter. Hij steekt ook graag zijn handen uit de mouwen en helpt waar nodig. De voorbije jaren maakte hij de verslagjes op onze Facebookpagina en hij is de uitvinder van mijn voetbalbijnaam Magical Carotje.”

“We hebben veel anekdotes, maar de meeste zijn niet voor publicatie” – Guillermo Bruneel

Guillermo: “Angelo kan er ook wat van hoor. We hebben veel mooie anekdotes, maar helaas zijn de meeste niet voor publicatie vatbaar. Angelo is een waardige kapitein, iemand met veel leiderschap en de geschikte persoon om de jongeren op sleeptouw te nemen.”

Hoe hard kijken jullie uit naar zondag?

Guillermo: “Het zal toch speciaal zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor Mathias Leysen die mee de overstap maakte naar Brielen Sport. Op het niveau van een eerste ploeg is het de eerste keer dat ik tegen Dikkebus zal spelen. Ze mogen van mij 28 keer winnen dit seizoen, maar de twee matchen tegen ons niet.”

Angelo: “Ik denk dat de hele ploeg gebrand zal zijn om een doelpunt te scoren. We zullen er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.”

Jullie kunnen allebei met vertrouwen toewerken naar zondag, na de zeges van het voorbije weekend.

Angelo: “Al was het een moeizame zege van ons in Vleteren. Een puntje had misschien meer terecht geweest, anderzijds verdienden we de week ervoor meer tegen Beselare. Ik denk dat 6 op 9 een correcte weergave is. We mikken op de eindronde en versterkten ons in het tussenseizoen met vijf nieuwe spelers. Het seizoen startte echter met een serieuze zwarte rand nadat Dieter Sohier verongelukte. Bovendien is Nils Demeulemeester maanden out.”

Guillermo: “Wij sprokkelden onze eerste punten thuis tegen Gits en er is toch een last van onze schouders gevallen dat we niet punteloos naar Dikkebus moeten gaan. Ik verwacht een leuke wedstrijd. De druk ligt bij Dikkebus, want ik denk dat zij bovenin zullen meedraaien. Bij ons is behoud de eerste doelstelling. Mochten we daar kunnen winnen, dan komen we naast Dikkebus in het klassement.”

Wat is jullie pronostiek?

Guillermo: “Het is een verschil tussen wat ik denk en wat ik wil. Noteer maar: 1-1. Wie zal scoren? Het mag een own-goal zijn, anders zal ik het een heel seizoen mogen horen.”

Angelo: “Ik weet dat Guillermo hoopt dat Brielen zes op zes zal halen tegen Dikkebus. Aan grootspraak doe ik niet mee, maar ik gok toch op een kleine thuisoverwinning en een wereldprestatie van Guillermo. En achteraf gaan we uitgebreid nakaarten.”

Zondag 24 september om 15 uur: Sparta Dikkebus – Brielen Sport.

The post Guillermo Bruneel kijkt ex-ploegmaat en vriend Angelo Lucas in de ogen: “De druk ligt zeker bij Dikkebus” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »