Doek valt over Decospan Triatlon Menen: “Stoppen op positieve manier”

Eind augustus vond, met aankomst op de piste van het Vaubanstatdion in Menen, het Europees kampioenschap halve triatlon plaats. Nog geen maand later maken de organisatoren bekend dat het doek valt over Decospan Triatlon Menen. De organisatoren stoppen op een hoogtepunt.

De allereerste editie vond plaats in 2020. Het was de laatste wedstrijd van de plaatselijke topper Frederik Van Lierde. Door corona haakten andere organisaties af, maar in de grensstad ging men de uitdaging aan. De succesvolle edities bleven internationaal niet onopgemerkt.

EK halve triatlon

De organisatoren waren erg ambitieus en dienden met succes hun kandidatuur in voor het EK halve triatlon. Aan de triatlon eind vorige maand namen maar liefst 1.800 triatleten uit 35 verschillende landen deel.

Het zwemmen vond plaats in de Leie, het fietsen ging via de N8 richting Geluwe tot in Geluveld en terug. De complexiteit om zo’n evenement op poten te zetten en de verschillende grote infrastructuurwerken die eraan komen, hebben ons doen inzien dat evenaren bijna onmogelijk wordt”, aldus de organisatoren Henk Wekking, Frederik Van Lierde en Ruben Vandevoorde.”

“Stoppen op positieve manier”

“We willen dan ook stoppen op een positieve manier, op een moment dat iedereen met een lach op zijn of haar gezicht terugkijkt naar onze wedstrijden.”

Een vijfde editie ging moeilijk worden door enerzijds de ingrijpende Leiewerken en anderzijds de ontdubbeling van de expressweg N58 in Geluwe die mogelijk volgend jaar aanvangt. (EDB)

The post Doek valt over Decospan Triatlon Menen: “Stoppen op positieve manier” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »