Dieven gaan aan de haal met caravan ter waarde van 35.000 euro: “Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg”

Henk Verdonck (55) van caravan- en camperbedrijf Rijmaran in Brugge kreeg woensdagavond een telefoontje dat geen enkele zaakvoerder wil krijgen: er was ingebroken op zijn bedrijventerrein. Eerder werd al een zaak in Wevelgem slachtoffer van camperdiefstal, maar daarvoor was er ook een inbraak in Poperinge .

“Ik ben meteen in mijn auto gesprongen”, zegt Henk. Eenmaal ter plaatse bleek dat de dieven de omheining achteraan hadden opengeknipt. Een caravan belemmerde het fiets- en jaagpad Krinkelweg. Een toevallige passant meldde dit aan de politie en zo ging de bal uiteindelijk aan het rollen.

Inventieve dieven

De firma is gelegen in de Monnikenwerve in Brugge, maar aan de achterkant van de firma bevindt zich het fietspad Krinkelweg aan het kanaal. “Die weg is niet toegankelijk voor voertuigen”, zegt Henk. De gestolen caravan, een KNAUS Sudwin 500 UF, heeft een waarde van maar liefst 35.000 euro. “Bij mijn weten was het ook niet mogelijk om met een auto daar te rijden, maar dat blijkt nu wel. De dieven zijn heel inventief te werk gegaan.”

De firma plaatste een oproep op Facebook in de hoop getuigen te vinden. Henk is de fietser die de politie belde heel dankbaar. “Dan was de tweede caravan op het pad waarschijnlijk weg. Of misschien zelfs meer, want naast het gestolen exemplaar stond een caravan t.w.v. 100.000 euro.”

“Op drie plaatsen in West-Vlaanderen zijn er nu al caravans gestolen. De vraag is hoe we dit kunnen stoppen.”

Henk werd voor de eerste keer slachtoffer van diefstal. De firma ondernam de volgende ochtend meteen actie om het terrein zo goed mogelijk te beveiligen. “Momenteel worden er betonblokken gezet om de doorgang volledig te belemmeren”, zegt Henk. “Al gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg. Op drie plaatsen in West-Vlaanderen zijn er nu al caravans gestolen. De vraag is hoe we dit kunnen stoppen.”

De lokale Brugse politie is ondertussen een onderzoek gestart. Of de diefstal gelinkt wordt aan de eerdere feiten in Poperinge is nog niet duidelijk. “De caravan is weg en ik hoop er niet op dat die ooit nog boven water zal komen.”

The post Dieven gaan aan de haal met caravan ter waarde van 35.000 euro: “Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »