Colruyt neemt 57 Belgische Match- en Smatch-supermarkten over: 690 banen bedreigd bij andere winkels

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »