Collega’s raken slaags in voedingsbedrijf na discussie over… saus

Een 29-jarige Fransman riskeert zes maanden celstraf en 800 euro boete omdat hij zijn collega vuistslagen gaf in het voedingsbedrijf in Veurne waar ze beiden werkten. Er was een discussie ontstaan over 500 kilogram aan saus die teveel werd geproduceerd.

Zowel beklaagde J.B. (29) als slachtoffer B. wonen in Frankrijk en werkten in voedingsbedrijf Frigilunch in Veurne. Toen J.B. aan zijn shift wou beginnen op 15 april vorig jaar, merkte hij op dat er 500 kilogram aan saus te veel werd geproduceerd tijdens de vorige shift. Hij ging daarop verhaal halen in het bureel, waar B. net op het punt stond te vertrekken. “Er ontstond een hevige discussie waarbij B. achteruit werd geduwd op zijn borstkas en enkele slagen kreeg. Collega’s moesten tussenbeide komen en hen scheiden. B. liep kneuzingen op in het gezicht en kon acht dagen niet werken. De feiten zijn heel duidelijk want ze werden ook gefilmd in het bedrijf”, sprak de procureur. Ze vroeg zes maanden cel voor J.B.

500 kilo saus

De advocaat van J.B. vroeg om mildheid. “Hij is na de feiten ontslagen op zijn werk en werd dus al zwaar gestraft. En enkel omdat hij verduidelijking wou over die 500 kilo aan teveel gemaakte saus, en of zij tijdens hun shift dan minder moesten maken. En ja, het kwam tot een discussie, maar daarbij is ook duidelijk dat beiden elkaar vast hadden en hij bij de keel werd gegrepen. Enkel door dat feit gaf hij die vuistslagen, dat kunnen we niet ontkennen. We vragen een straf met uitstel.” Vonnis op 27 oktober. (JH)

The post Collega’s raken slaags in voedingsbedrijf na discussie over… saus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen overleed aan kanker

Johan Haghedooren (68) was jarenlang postoverste van de brandweerpost Zuid-IJzer in het Poperingse grensdorpje Roesbrugge. Na zijn brandweerpensioen werd kanker vastgesteld bij de ereluitenant. Hij overleed vorige week en kreeg vrijdag een eerbetoon van zijn collega’s in de straten van het dorp.
The post Rouwstoet van brandweer trekt door de straten van Roesbrugge voor postoverste die na zijn pensioen

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »