Chems Guenoune helpt KVK Westhoek aan eerste zege

KVK Westhoek heeft vorig weekend voor het eerst kunnen winnen. De 1-3-zege op het veld van Avanti Stekene levert de ploeg een vier op negen op. Zondag komt Vigor Wuitens Hamme op bezoek in het Crackstadion.

Een van de doelpuntenmakers tegen Avanti Stekene was Chems-Edinne Guenoune. “Iedereen noemt me Chems”, verduidelijkt de Franse linkerflankaanvaller. “Ik kwam samen met ploegmaat Emile Mourmanne in het tussenseizoen over van Dottenijs, de kampioen van tweede provinciale. Voor mijn komst naar KVK Westhoek had ik al een akkoord met eersteprovincialer Moen. Ik ben hen echter dankbaar dat ze me alsnog lieten gaan toen KVK Westhoek op de proppen kwam. Het is best wel een niveauverschil, zeker op fysisch vlak. Maar voetballend kom ik beter tot mijn recht in derde amateur. Mijn eerste goal voor KVK Westhoek deed enorm deugd. Seppe Gantois bracht de bal voor doel en ik kon het leer in doel werken. Coach Bram Lucker vergeleek mijn doelpunt met Alex Czerniatynski. Dat mijn doelpunt uiteindelijk deel uitmaakt van onze eerste driepunter, maakt het nog mooier. Hopelijk ben ik gelanceerd. Mijn doel is om dit seizoen 15 keer te scoren.”

Zaalvoetbal

Chems komt uit het Franse Roubaix en hij is nog niet lang veldvoetballer. “Ik heb er een lange carrière in de zaal achter de rug. Voor Dottenijs speelde ik vooral in de zaal en het bracht me veel technische vaardigheden bij.” Hij integreerde vlot bij zijn nieuwe ploeg. “Hier hangt een familiale sfeer en ik krijg veel vertrouwen van de coach en de volledige technische en medische staf. De accommodatie is uitstekend en we mankeren hier niets. We carpoolen met vijf spelers van en naar de training. Naast Emile zitten ook Tony Lorthiois, Kevin Gallo en Julien Daxhelet in dezelfde wagen. De sfeer tijdens de autoritten is top.”

“Mijn doel is om dit seizoen 15 keer te scoren”

Dankzij de eerste zege telt KVK Westhoek nu vier op negen. “En dat had gerust zeven op negen kunnen zijn. We kregen in de eerste twee matchen telkens in de slotfase nog een goal binnen. Zondag komt VW Hamme op bezoek. Naar verluidt een sterke ploeg, maar we hopen om toch iets te rapen. We viseren dit seizoen de linkerkolom, maar daarvoor zullen we keihard moeten blijven werken”, aldus Chems, die verkoper is van parfums. “Ik ruik altijd goed”, lacht de 26-jarige voetballer.

Zondag 24 september om 15 uur: KVK Westhoek VW Hamme.

The post Chems Guenoune helpt KVK Westhoek aan eerste zege is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »