Barst in Netebrug vlakbij Bobbejaanland: “Alternatieve routes voor schoolbussen die naar het pretpark willen”

Er mogen geen bussen en vrachtwagens meer rijden over de Netebrug, op de grens van Lichtaart met Geel, vlakbij het pretpark Bobbejaanland. In de brug zit een barst. Een kajakker had een grote barst gezien onder de brug en verwittigde de gemeente. Een stabiliteitsingenieur moet vandaag duidelijkheid geven of de brug volledig afgesloten moet worden.

Meer krantenkoppen in België

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

Lost Frequencies zonder z’n typische krullen viert op Tomorrowland 1 miljard streams: “Ik ben zo blij om hier te zijn”

Hij is de eerste Belgische artiest die een miljard streams wist te behalen op Spotify, en dat succes was ook op Tomorrowland voelbaar. Een massa feestbeesten verzamelde aan het hoofdpodium voor Felix ‘Lost Frequencies’ De Laet, en zij werden op hun wenken bediend. In het sprookjesdecor van het festival kwamen de beats van de Brusselaar nog nét dat tikkeltje harder

Lees meer »

“Te weinig talent en lui”: cynische Biles geeft voormalig ploeggenote lik op stuk met nieuwe medaille Team USA

De Olympische Spelen zijn nog niet halfweg, maar je kan nu al opschrijven dat in de eindafrekening Simone Biles een van dé sterren Parijs zal zijn. De Amerikaanse turnster pakte gisteren met Team USA al haar achtste (!) olympische medaille. En daarmee haalden zij en haar teamgenotes hun gram tegenover een voormalig ploegmate. Wat Biles ook heel duidelijk maakte via

Lees meer »

Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”
The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer

Lees meer »

Berucht achterpoortje rond erfbelasting komt volledig open te staan

Een berucht achterpoortje om haast geen erfbelasting te betalen, ooit bedoeld om familiebedrijven te beschermen, komt wagenwijd open te staan. Ook mensen met een vennootschap mogen het gebruiken om hun spaarpotje voordelig aan zoon of dochter over te laten, zelfs wanneer er van een echt familiebedrijf geen sprake is, aldus justitie.

Lees meer »

Wordt Adeles concert in München afgelast vanavond? “Ze kwam niet opdagen voor repetitie door extreme weersvoorspellingen”

Donkere wolken pakken zich samen boven het optreden van Adele vrijdagavond in München. Ook letterlijk: volgens de weersvoorspellingen zal er een storm over de Duitse stad trekken. En zo komt de aftrap van Adeles concertreeks in het gedrang. Dat de Britse nachtegaal haar generale repetitie heeft afgelast, doet fans vrezen voor een annulatie.

Lees meer »

“Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”: zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis

Het is kaal in de noodwoning waarin Kevin (35) en Jessica (34) en de twee tienerdochters (12 en 14) tijdelijk verblijven. Op enkele stoelen, twee zetels, een salontafel en wat samengeraapte kledingstukken na is de woonkamer leeg. Veel meer heeft het gezin ook niet meer nadat een brand maandag hun volledige appartement in de as legde.
The post “Ik

Lees meer »

? HLN 1924: “Wraak van een man wegens echtbreuk.”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Twee Lijken op een Stroom’ uit Het Laatste Nieuws van 24 juli 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik

Lees meer »

EXCLUSIEF. Afstraffing voor wie te vroeg stopt, uitkeringen die minder snel stijgen en strengere pensioenvoorwaarden: zo wil De Wever ‘werken meer doen lonen’

Naast het verhogen van de maaltijdcheques en het afschaffen van de ecocheques wil federaal formateur Bart De Wever (N-VA) nog meer sleutelen aan het inkomen van werkenden, werklozen en gepensioneerden. Het hogere doel: werken meer doen lonen, op het moment zelf én later. Hier leggen we exclusief uit hoe hij dat wil doen. Ook opmerkelijk formatienieuws: hij kijkt ook naar

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »