Wat zijn de eetgewoonten van onze royals? “Koning Filip houdt van eenvoudige gerechten, zoals spaghetti”

Onze royalty-expert Wim Dehandschutter brengt elke week een bezoekje aan Qmusic voor de nieuwe rubriek ‘Drinken ze bruis in het koningshuis?’ Presentator Vincent Fierens is razend benieuwd of onze koning spontaan op restaurant kan gaan en wat de eetgewoonten zijn van onze Belgische royals. “Een guilty pleasure van koning Filip? Vroeger moest zijn privékokkin elke dag tiramisu maken.”

Meer krantenkoppen in België

Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn Elviskostuum”

‘The Return of Kinky Wesley’, zo kondigt Jurgen De Witte zijn comeback aan op Don Vitalski’s Legendarische DinsdagClub in Oostende. “Het wordt een bonte avond met zowel zang, dans, acts, knuffelwerpen, burlesque, super veel ambiance én ik in mijn Elviskostuum”, aldus Kinky Wesley.
The post Comeback Jurgen De Witte op Legendarische Dinsdagclub: “Kinky Wesley kruipt nog eens in zijn

Lees meer »

Oppositieleiders in Venezuela moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Tweelingbroers El Haddaji staan op lijst Vooruit: “Jongeren zijn wissel op de toekomst”

De 27-jarige tweeling Younes en Youssef El Haddaji, bekend van de Res Star Academy vzw, beslisten onlangs met Vooruit mee te doen aan de verkiezingen: Younes voor de gemeenteraad, Youssef voor de provincieraad. “We werken beiden met jongeren, zij zijn de wissel op de toekomst. We willen een goed beleid helpen maken met als belangrijk thema jongeren- en pleintjeswerking.”

Lees meer »

NET OPEN. Winnaars van ‘Met vier in bed’ openen zomerbar bij hun B&B: “We willen heel graag dat verborgen adresje blijven”

Een jaar na hun klinkende overwinning in het VTM-programma ‘Met Vier In Bed’ – ze haalden de maximumscore – openen David Verheyden (49), Saskia Vandermeersch (52) en hun dochter Fleur (22) een zomerbar bij hun bed and breakfast BBrut in Brugge. “Het is gek hoeveel reservaties we te danken hebben aan onze passage in het programma”, vertellen ze.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee om de productie van kernwapens voor de middellange afstand opnieuw op te starten als de Verenigde Staten hun raketten stationeren in Duitsland of elders in Europa. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft een betere verzorging voor oorlogsinvaliden in zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Harelbeekse burgerdochter Yasmine Top gaat in Kortrijkse politiek voor Vooruit: “Ben opgegroeid met politiek”

Yasmine Top (31), dochter van de Harelbeekse Vooruit-burgemeester Alain Top (57), zal de 32e plaats innemen op de Kortrijkse lijst bij de socialisten voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Ze was eerder al actief in Harelbeke en Gent voor de partij. “Papa is heel tevreden met mijn keuze.”
The post Harelbeekse burgerdochter Yasmine Top gaat in Kortrijkse politiek voor Vooruit: “Ben

Lees meer »

132 mensen even geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria in Nieuwpoort: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat” 

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »

Nadat twee jongeren sterven na elektrocutie door bovenleiding: niet hun eerste stunt, maar deze keer wel met fatale gevolgen

Een stevige portie durf liep voor twee jongeren uit het Brusselse Laken woensdagnacht fataal af. Toen Ibrahim M. (20) op een bovenleiding van een spoorweg klauterde, kreeg hij een schok van 3.000 volt door zijn lichaam. Zijn vriend Amin S. (19) werd vermoedelijk meegesleurd in de val. Volgens de oom van de jongste was het niet de eerste keer dat

Lees meer »

Stranduitbater Christoph (54) merkt verloren gelopen meisje (11) op na urenlange zoekactie: “Ze had zich net op een ligbedje gezet, zo uitgeput was ze”

Aan het strand van Knokke-Heist was er woensdagavond grote paniek toen een 11-jarig meisje vermist is geraakt nadat ze voor het laatst in zee was gezien. Haar ouders sloegen alarm en konden na een grote zoekactie van een tweetal uur hun dochter opnieuw in de armen sluiten. “Toen ze haar mama zag, begon ze meteen te wenen”, vertelt Christoph van

Lees meer »