WASKO organiseert cursus Nederlands

“Is je nieuwe buur een anderstalige? Of ken je iemand die al wat Nederlands spreekt, maar dit nog zou willen verbeteren? Spreek hem/haar dan aan over onze taallessen. We starten heel eenvoudig om na een aantal lessen te evolueren naar een praatgroep om de opgedane kennis in de praktijk te brengen”, klinkt het op de site van WASKO, een afkorting die staat voor Wielsbeekse AvondSKOle.

Flyers

“Omdat je nieuwkomers niet bereikt in het Nederlands hebben we flyers gemaakt in het Oekraïens, Arabisch en het Pools”, vertelt voorzitter en lesgever Jan De Potter. “We zijn niet aan ons proefstuk toe om taallessen Nederlands te geven. Vorig jaar organiseerden we dit al, wat op 15 deelnemers kon rekenen, acht Oekraïners en zeven Polen. De lessen beginnen dit weekend en duren tot eind december. We starten heel voorzichtig met eenvoudige basiswoorden vooraleer we zinnen proberen te vormen. Dit gebeurt in kleine groepjes met een vrijwilliger. Eens de eerste drempel is overwonnen… Zo krijgen we bijvoorbeeld Poolse poetsvrouwen in ons lessen die een andere job willen, maar nog geen Nederlands kennen. Sommige anderstaligen gaan bijvoorbeeld brood kopen in de supermarkt omdat ze niet naar de bakker durven. Als hun kinderen een briefje meekrijgen uit school, oudercontacten… We krijgen veel mensen over de vloer met een hogere opleiding die als ze te taal kennen makkelijker een administratieve job gaan krijgen. We werken in kleine groepjes en als ze de taal kennen, is integreren eenvoudiger. Na 10 lessen spreken we af op zondagvoormiddag in het cafetaria van Hernieuwenburg. Daar kunnen we samen oefenen terwijl hun kinderen zwemmen.”

Praktisch

Waar en wanneer? Vanaf zaterdag 23 september 2023, telkens van 10 tot 11.30 uur. Bibliotheek BIBOX, Markt, Wielsbeke. Kostprijs: 80 euro voor 10 sessies, te betalen op rekening BE64 7340 4185 0152 (WASKO vzw). (ELD)

Inschrijven en meer info: [email protected]

The post WASKO organiseert cursus Nederlands is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »