Uitslaande brand verwoest drie sociale woningen in Knokke-Heist: “Een van de huizen werd nog maar een week geleden opgeleverd na lange renovatie”

Op het Matrozenplein in Knokke-Heist is dinsdagnacht een zware brand uitgebroken in een rijwoning. De vlammen verspreidden zich naar de woningen links en rechts van het getroffen pand. Gewonden vielen er niet, maar de ravage is wel groot. Eén van de getroffen woningen was nog maar pas gerenoveerd.

Het vuur ontstond omstreeks 4 uur in de rustige straat in deelgemeente Heist en zorgde meteen voor een hevige rookontwikkeling. Buurtbewoners merkten dat op en sloegen meteen alarm. De bewoonster van het pand was op dat moment aanwezig, maar kon zich gelukkig snel in veiligheid brengen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand. Verschillende korpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De vlammenzee verspreidde zich evenwel snel. Dat zorgde ervoor dat de brand oversloeg naar de woningen links en rechts van het eerst getroffen pand. Daar was gelukkig niemand aanwezig. Al snel bleek dat ze momenteel onbewoond zijn.

Op straat keken buurtbewoners ondertussen toe hoe de brand een ravage veroorzaakte. “De brandweer moest lange tijd nablussen en de hulpdiensten evacueerden preventief een vijftiental mensen van omliggende woningen. Dit uit veiligheidsoverwegingen en ook omdat er een hevige rookontwikkeling was, wat natuurlijk gevaarlijk is voor de gezondheid”, zegt burgemeester Piet De Groote (GBL), die ter plaatse kwam. “Zij konden in de loop van de voormiddag terug huiswaarts kunnen.”

Zware schade

Bij de bluswerken werd al snel duidelijk dat de ravage groot is. De woning waar de brand ontstond, is helemaal verwoest. Zo blijft van het dak nauwelijks nog iets over en ook binnen is de schade niet te overzien. Ook de twee andere getroffen woningen liepen zware schade op. Er kwam een ambulance ter plaatse, maar uiteindelijk raakte niemand gewond. In de loop van de dag kwam de brandweer nogmaals ter plaatse om de getroffen woningen dicht te timmeren en af te dekken met zeilen.

Over de precieze oorzaak van de brand bestond nog geen duidelijkheid. Volgens de eerste berichten ontstond die op de benedenverdieping. Een deskundige van het parket zal daar uitsluitsel over moeten geven.

Sociale woning

Ondertussen blijkt het om sociale woningen te gaan waarvan één heel recent nog een totaalrenovatie onderging, zo bevestigt bevoegd schepen Nick Wenmaekers (GBL). “De oplevering van de panden gebeurde pas vorige week nog en binnenkort zouden er mensen intrekken. Dat zal nu helaas niet lukken”, zegt Wenmaekers.

“Het andere pand naast het huis waar de brand ontstond, stond voorlopig leeg omdat daar de renovatie binnenkort van start zou gaan. De bewoonster van het middelste huis, waar de brand uitbrak, wordt voorlopig opgevangen door een kennis.” (MM)

The post Uitslaande brand verwoest drie sociale woningen in Knokke-Heist: “Een van de huizen werd nog maar een week geleden opgeleverd na lange renovatie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »