Skyline Communications geeft Leeuw van export-trofeeën terug aanVlaamse Regering: “Hiermee willen we de rechtsonzekerheid als ondernemer aanklagen”

Frederik Vandenberghe, CFO en mede-eigenaar van het Vlaamse technologiebedrijf Skyline Communications uit Izegem, heeft vandaag de prestigieuze Leeuw van de export-trofeeën terug overhandigd aan de Vlaamse Regering. Dat doet het bedrijf om de regering te wijzen op het gebrek aan rechtszekerheid waarmee Skyline Communications geconfronteerd wordt met de Ventilus-verbinding. Die hoogspanningsverbinding komt volgens de huidige plannen boven het bedrijventerrein van Skyline Communications te hangen. Elk verzoek om in gesprek te gaan over een oplossing of een mogelijke opkoopregeling, botst op stilte.

“Als de verbinding er komt zoals voorzien dan hebben we maar één keuze: onze site met verlies verkopen en elders opnieuw beginnen”, legt Frederik Vandenberghe uit. “De financiële oefening hebben we in alle objectiviteit gemaakt en die komt neer op een verlies van 45 miljoen euro. De combinatie van dit verlies en de investering om opnieuw te beginnen, kunnen we niet dragen. Als we bij de betrokken instanties in dialoog willen gaan over een oplossing dan stuiten we overal op een gesloten deur.”

Het is die rechtsonzekerheid die Skyline Communications nu aan de kaak wil stellen. “Als ondernemers vragen wij rechtszekerheid voor onze investeringen en een volwaardige compensatie in geval van structureel waardeverlies door investeringen van maatschappelijk belang”, zegt Frederik Vandenberghe. “Een particulier, van wie de woning voor dergelijke infrastructuur moet wijken, kan op oplossingen zoals een opkoopregeling rekenen. Wij vragen enkel een gelijke behandeling.”

Skyline Communications won als enig bedrijf twee keer de Leeuw van de export-trofee, eerst als klein bedrijf in 2012, daarna opnieuw als groot bedrijf in 2017. Naast de hoofdzetel in Izegem heeft Skyline Communications kantoren in de VS, Portugal, Singapore, Bosnië-Herzegovina en Dubai. Samen met die hoofdzetel huisvest Skylinepark, het bedrijventerrein waar het bedrijf de voorbije tien jaar intensief in investeerde, 35 ondernemingen, gaande van start-ups tot grotere bedrijven waaronder een event-locatie. De toekomst daarvan is door de plannen onzeker. Frederik Vandenberghe: “Door ons in het ongewisse te laten, zegt de regering in feite: ondernemers, investeer gerust, maar we kunnen wel niet garanderen of jullie investering iets waard blijft.”

The post Skyline Communications geeft Leeuw van export-trofeeën terug aanVlaamse Regering: “Hiermee willen we de rechtsonzekerheid als ondernemer aanklagen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »