Samuel Nkala Djapong is nieuw bij SCT Menen (4D)

SCT Menen moest na een propagandamatch tegen WS Lauwe B met 3-4 de duimen leggen. De talrijke opgekomen toeschouwers zagen een spannende match met uiteindelijk White Star als winnaar. “We verdienden het niet te verliezen. Maar we zijn op de goede weg, willen Kruiseke zondag het gelag laten betalen”, maakt Samuel Nkala Djapong een vuist.

SCT Menen-WS Lauwe B werd nog eens een ouderwetse derby met twee ploegen die er voluit voor gingen. De toeschouwers kregen met zeven goals waar voor hun geld. Uiteindelijk, dankzij opnieuw de drie goals van Arne Allijns, ging White Star met de drie punten lopen. Bij Menen was het vooral Samuel Nkala Djapong die zich met twee doelpunten in de kijker speelde. “Jammer dat we in de slotminuut alsnog een treffer slikten”, sakkert de 23-jarige inwoner van Dikkebus. “Uiteraard waren we ontgoocheld. Maar we speelden een goede match, zijn duidelijk aan het groeien. Als we op die manier verder doen, wacht ons nog mooie tijden.”

Racisme

Samuel Nkala Djapong, van Kameroense origine, kreeg zijn opvoeding mee van Belgische adoptieouders. “Ik heb het hier getroffen”, zegt de immer lachende Samuel. “Als je het wil maken krijg je in hier veel kansen. Of ik nog contact heb met mijn geboorteland? Enkele jaren geleden ben ik er eens twee weken op vakantie geweest. De mooiste tijd van mijn leven. Het was goed nog eens kennis te maken met de cultuur van het land waar ooit mijn wieg stond. Of ik hier geen last heb van racisme? Het gebeurt wel eens dat iemand een opmerking maakt. Bij SCT Menen heb ik het wel getroffen op dat vlak. We hebben een toffe bende en hier krijg ik ook geen racistische opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd”, klinkt het.

Met de fiets

Voetballen deed Samuel Nkala Djapong aanvankelijk bij Ieper, later bij Torhout KM. Dit seizoen is hij nieuw bij Menen. “Een auto is voorlopig niet aan mij besteed”, lacht Samuel Nkala Djapong. “Voor een aankoop staat er voorlopig nog niet genoeg op mijn spaarrekening. Hoe ik dan in Menen geraak? Met de fiets rij ik tot in Ieper. Daar neem ik de trein tot in Menen. Ik doe er iets langer over dan met de wagen, maar ik zie er niet tegenop.” (FV)

The post Samuel Nkala Djapong is nieuw bij SCT Menen (4D) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »