Ruim tweehonderd aanwezigen op tweede infoavond cybercriminaliteit politie Polder

Politiezone Polder organiseerde woensdagavond een tweede infosessie om burgers te sensibiliseren rond internetcriminaliteit. Deze keer ging dit door in CC Kruispunt in Diksmuide. Met ruim tweehonderd aanwezigen was de opkomst dubbel zo groot als vorige keer.

Politiezone Polder (Diksmuide/Houthulst/Kortemark/Koekelare) houdt vier weken op rij een infoavond rond internetcriminaliteit, een in elke gemeente. Daarmee willen ze de burgers zoveel mogelijk sensibiliseren en tools aanreiken om de gevaren voordien te herkennen.

“Internetcriminaliteit is een stijgend fenomeen en meer en meer mensen hebben er schrik voor”, zegt commissaris Rafael Rondelez. “Dat blijkt uit onze veiligheidsmonitor. En alhoewel we dagelijks wel een aangifte krijgen zijn veel mensen ook weinig geneigd dit aan te geven. Het blijkt dat soms 80% van de slachtoffers om uiteenlopende redenen geen aangifte doet. Omdat het nog steeds beter is om deze vormen van internetcriminaliteit te voorkomen houden we infoavonden om burgers te sensibiliseren en via tips en tricks te waarschuwen voor de gevaren.”

De eerste avond ging vorige week woensdag door in Koekelare en trok bijna honderd aanwezigen. Gisterenavond werd een sessie gehouden in CC Kruispunt in Diksmuide en daar daagden tweehonderd geïnteresseerden op. Er komen nog twee infoavonden: op woensdagavond 27 september in Kortemark en afsluitend op maandagavond 2 oktober in Houthulst, telkens om 19 uur. (JH)

The post Ruim tweehonderd aanwezigen op tweede infoavond cybercriminaliteit politie Polder is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »