Pompoenen op het menu bij Tuinhier

Op zondag 1 oktober staan de pompoenen weer centraal bij Tuinhier Pittem-Egem. De vereniging organiseert weer een pompoenweging, een verkiezing van de mooist versierde pompoen en een strijd voor de grootste zonnebloem.

De pompoenweging van Tuinhier Pittem-Egem, die op zondag 1 oktober van 10 tot 13 uur plaatsvindt, is aan de 14de editie toe. “We organiseren deze activiteit omdat het leuk is om het resultaat van al het noeste kweekwerk te zien en omdat het steeds een gezellige bedoening is”, vertelt Hendrik Reilhof. “Naar we horen worden er echter minder reuzenpompoenen gekweekt, dus het is koffiedik kijken of we de opkomst van de vorige edities zullen halen. We doen dan ook een warme oproep aan pompoenkwekers uit de ruime regio om met hun pompoenen langs te komen. Ter info: de winnende pompoen van Stefaan De Jaeghere van vorig jaar woog maar liefst 432 kg.”

Gratis pompoenen

“Uiteraard wil en kan niet iedereen de tijd en energie steken in het kweken van een reuzenpompoen. Daarom organiseren we opnieuw een wedstrijd voor de kinderen voor het maken van de mooist versierde (halloween)pompoen. Vorig jaar zaten er echte kunstwerken bij, dus we verwachten weer veel creativiteit. Voor wie wil deelnemen maar zelf geen pompoen heeft, kunnen er vanaf 23 september gratis pompoenen afgehaald worden bij Chris Van Hessche. We organiseren ook weer een wedstrijd ‘raad het gewicht van deze pompoen’, zodat ook wie enkel langskomt voor de gezelligheid toch nog met een mooie biermand naar huis kan gaan.

Gezellig

Na het succes van vorig jaar organiseren we ook weer een wedstrijd voor de grootste zonnebloem, waarbij de zonnebloem met de grootste doorsnede de hoofdprijs zal binnenhalen. Plaats van afspraak is weer bij Chris Van Hessche in de Kasteeldreef 43 in Egem. De deelnemende pompoenen en zonnebloemen kunnen tussen 9.30 en 10.30 uur langsgebracht worden en de prijsuitreiking is voorzien rond 11.30 uur. Het wordt weer gezellig, waarbij er voor wie honger heeft braadworsten, croques of tassen pompensoep zijn en voor wie dorst heeft de nodige drankjes. Er is ook een springkasteel voorzien.” (JG)

Wie meer informatie wenst, kan contact met ons opnemen op 0476 22 08 93

The post Pompoenen op het menu bij Tuinhier is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Turkse voetbalbond ontkracht schorsing Demiral, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden, al mag de Turkse voetbalbond z’n zegje nog doen. Turkse president Erdogan is

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »