Nieuwe trajectcontroles in Ruddervoorde en Hertsberge

Op korte termijn worden twee nieuwe trajectcontoles geïnstalleerd in Oostkamp: Eén langs de N368 Proosdijstraat en één langs de N50 Kortrijksestraat.

Op de gemeenteraad van 21 september werd de plaatsing goedgekeurd van twee nieuwe een trajectcontroles enerzijds op de N368 Proosdijstraat tussen de Kruiskalsijde in Ruddervoorde en de Breeweg in Hertsberge en anderzijds op de N50 Kortrijksestraat tussen de Kruiskalsijde in Ruddervoorde en de grens met Wingene. Die keuze is bepaald omdat het belangrijke verbindingswegen zijn.

Naast het meten van de snelheid is het belangrijk dat ook geseinde voertuigen via het ANPR-netwerk ofwel nummerplaatherkenning gedetecteerd kunnen worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Oostkamp en de politiezone Het Houtsche investeren samen in het plaatsen van trajectcontroles op deze gewestwegen. Beide trajectcontroles dragen op die manier ook bij aan de inbraakbestrijding. (GST)

The post Nieuwe trajectcontroles in Ruddervoorde en Hertsberge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De Romeo’s mochten alles, wij moesten exclusief werken voor de soap”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie nieuwkomers voor

Met onder meer Toon Cafmeyer, gepensioneerd diensthoofd van de Groendienst, op de lijst hoopt Groen Ieper in oktober minstens drie zetels te winnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Om het programma bekend te maken, lanceren lijsttrekker Sam Vancayseele en co op zaterdag 6 juli de campagne ‘De 100 dagen van Groen Ieper’.
The post Groen Ieper lanceert campagne en stelt drie

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »