Musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ bereikt de kaap van 20.000 bezoekers én keert volgend jaar terug naar Wijnendale

Historalia rondt deze week met het musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ de kaap van 20.000 toeschouwers. Daarmee bereikt het productiehuis het in eerste instantie vooropgestelde objectief.

Met nog ruim 2 weken verkoop te gaan, zal dit aantal ook overschreden worden en dat is natuurlijk fantastisch en zeer mooi met hun eerste grote openluchtspektakel in West-Vlaanderen. Het enthousiasme van zowel pers en publiek rond ‘Marie-Antoinette’, als van het lokale team dat aan het prachtige kasteel van Wijnendale deze indrukwekkende productie mogelijk maakt, deden Historalia nu al beslissen om in 2025 terug te keren naar Torhout met een nieuw musicalspektakel. Kasteelheer Jérôme Matthieu de Wynendaele zet maar wat graag hiervoor de poorten van het domein opnieuw wagenwijd open. Welk spektakel van Historalia er te zien zal zijn in 2025, wordt later beslist. Ook de weergoden lijken ‘Marie-Antoinette’ gunstig gezind, want volgende week kondigt zich een vervolg van de ‘Indian summer’ aan met veel zonneschijn en heerlijke temperaturen. (PADI)

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober aan het kasteel van Wijnendale.

The post Musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ bereikt de kaap van 20.000 bezoekers én keert volgend jaar terug naar Wijnendale is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »