LIVE UNION-TOULOUSE. Wat kan Union, met Nilsson in de spits, tegen Toulouse?

Net als vorig seizoen speelt Union de poules van de Europa League. Daarin legde het toen een fenomenaal parcours af en bereikte het de kwartfinale. Is de thuismatch tegen Toulouse, die in het Lotto Park gespeeld wordt, het begin van een nieuwe succescampagne? Volg alles op de voet in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »