LIVE OEKRAÏNE. Stopt Polen met wapenleveringen aan Oekraïne? “Woorden zijn verkeerd opgevat”

De opmerkingen van de Poolse premier Morawiecki om Oekraïne niet langer te bewapenen, zijn verkeerd opgevat. Dat zegt de president van Polen, Andrzej Duda. “Naar mijn mening bedoelde Mateusz Morawiecki dat we de nieuwe wapens die we momenteel kopen niet naar Oekraïne zullen overbrengen, omdat we het Poolse leger moderniseren.” Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Paus brengt onverwacht bezoek aan graf koning Boudewijn: “Hij had moed om troonsafstand te doen bij moorddadige wet”

Paus Franciscus is op de tweede dag van zijn bezoek aan ons land naar de Basiliek van Koekelberg getrokken, waar hij net als gisteren in Leuven het publiek groette. Hij veroordeelde er in een toespraak opnieuw het misbruik binnen de Kerk. Vanmiddag gaat het nog naar de universiteit van Louvain-la-Neuve, waar ook opnieuw een ontmoeting met het grote publiek gepland

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Kathy Dewitte (46) is nieuwe directeur van hogeschool Vives: “Jonge mensen houden me scherp”

De meer dan 18.500 studenten en 1.700 personeelsleden van hogeschool Vives hebben een nieuwe baas. Kathy Dewitte (46) is de kersverse algemeen directeur van de West-Vlaamse hogeschool. Ze komt over van de Arteveldehogeschool in Gent en volgt de in opspraak gekomen Joris Hindryckx op. “Er ligt in elk geval geen boek ‘Toxisch leiderschap voor dummies’ klaar”, lacht ze.
The

Lees meer »

Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken”

Met een dagje vertraging gaat café ‘t Elfde Gebod vandaag woensdag 2 oktober open. “Om administratieve redenen”, verduidelijkt uitbaatster Tessa. De horecavergunning is sinds gisteren binnen, vandaag gaan de deuren dus open op het Kerkplein in Izegem.
The post Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

“Als die chauffeur moeilijk doet, gewoon afschieten”: Bolle Jos veroordeeld voor mislukte drugsuithaling

“Wij gaan die gasten allemaal afmaken. En zoek ook de adressen van hun families.” Toen een drugsuithaling in de Antwerpse haven in 2020 faliekant afliep, was opdrachtgever ‘Bolle Jos’ Leijdekkers razend. Vandaag werd Europa’s meest gezochte drugsbaron samen met de 30-tal andere verdachten veroordeeld. Het proces is bijzonder omdat de drugsbende eerst een bewakingsagent moest uitschakelen om aan 476 kg

Lees meer »

“Nachtvlinder met een spanwijde tot 13 cm”: invasieve exoot gespot in België

Niet enkel vogels doen aan grote trektochten, ook heel wat vlinders leggen jaarlijks grote afstanden af. Onder deze ‘trekvlinders’ valt ook de oleanderpijlstaart. Deze spectaculaire nachtvlinder reisde vroeger zelden naar België en Nederland, maar de laatste jaren zien we hem steeds vaker verschijnen. Dit jaar zijn er meer dan 200 exemplaren waargenomen. Dat is drie keer zoveel als het vorige

Lees meer »

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Maar het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »