KSKV Zwevezele neemt een herstart in vierde provinciale

Het afscheid van Paul Degroote als voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging heeft zo zijn gevolgen. De club neemt noodgedwongen een herstart in vierde provinciale. In de voorbereiding kwamen veel spelers aan bod en werden wisselende resultaten behaald. De competitiestart was er een in mineur.

“De herstart verliep al bij al heel vlot”, weet bestuurslid en afgevaardigde Geert Dumortier. “Paul had al aangehaald dat er een moment zou komen dat hij zou stoppen. Op het moment dat hij dan stopte was het wel even schrikken, want hij was voor de club heel belangrijk. Nu zijn we aan het kijken om een mooie overgang met eigen jeugd te maken en dat het financiële perfect afgedekt is. Wel is het jammer dat we de damesploeg niet aan boord hebben kunnen houden, vooral omdat die in eerste nationaal speelde en het op lange termijn financieel niet haalbaar was. We zijn blij dat we met eigen gasten kunnen herstarten en eigenlijk is het een idee van Paul vroeger. De B-ploeg, Eskavee indertijd was de eerste B-ploeg in onze provincie, dit met eigen spelers. Nu doen we eigenlijk hetzelfde zodat je kan stellen dat de cirkel rond is.”

Grote kern

De afgevaardigde vervolgt: “We hebben een goed bestuur en zijn met negen mensen, elk met zijn kwaliteiten, en we zien het goed zitten. We hebben een kern voor U21, beloften en eerste ploeg van 42 spelers. Die stappen allemaal mee in het project. Niet iedereen komt in aanmerking voor de eerste ploeg. Er is wel een wisselwerking met de andere ploegen. Er zitten ook heel wat studenten in die geen tweemaal per week kunnen trainen. Ze hebben ook andere hobby’s en we proberen dat alles te combineren.”

“Soms zeggen ze no sweat, no glory maar hier is het no sweat, no fun. We willen ons inzetten en sportief proberen we er het beste van te maken. Dat wil niet zeggen dat winnen of verliezen niets uitmaakt, het is ondergeschikt aan het feit dat er plezier te beleven valt. De eerste wedstrijd verloren we met zware cijfers, we spelen tegen ervaren ploegen en dat zal wel nog eens gebeuren. We weten dat er ook verschillende ploegen met hetzelfde systeem werken en daar willen we onze voet naast zetten en ook eens soms zorgen voor de verrassing”, besluit Geert Dumortier. (WD)

Zaterdag 23 september om 19.30 uur: KSKV Zwevezele Beernem B.

The post KSKV Zwevezele neemt een herstart in vierde provinciale is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »