Koksijdenaar die met politie-uniform pronkte op sociale media voor rechter

Als figurant in televisiereeks ‘De Dag’ kocht een 43-jarige Koksijdenaar zes jaar geleden een politie-uniform en bijhorene attributen aan. L.G. vond er niets beter op dan ermee te pronken op sociale media. En dat dreigt hem nu zuur op te breken.

In het kader van een onderzoek naar zedenfeiten hield het gerecht op 15 juli vorig jaar een huiszoeking in de woning van L.G. De speurders troffen er naast een politie-uniform ook allerhande politie-attributen aan zoals een wapenriem, handboeien, wapenstokhouder, een helm en een alarmpistool. “Op het hemd stond het hedendaagse logo”, verduidelijkte de procureur. “Bovendien pronkte hij op Facebook met een foto in uniform en leunend tegen een politievoertuig.”

De veertiger verklaarde dat hij de spullen in 2017 had aangekocht op de set van televisiereeks ‘De Dag’ waarin hij figureerde. Maar een aankoopbewijs kon hij niet voorleggen. “Zo’n uniform mag sowieso niet buiten de set gebruikt worden, maar de beklaagde droeg de broek, schoenen en wapenstokhouder zelfs tijdens zijn activiteiten als seingever”, aldus de procureur.

Omdat L.G. weigerde afstand te doen van de voorwerpen, werd hij voor de Brugse strafrechtbank gedaagd. Daar vroeg de procureur donderdag drie maanden cel en de verbeurdverklaring van de spullen.

De verdediging drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt heeft nog niet veel geluk gekend in het leven”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “Hij heeft het financieel niet breed en figureren in televisiereeksen is zijn leven. Die foto op Facebook was een stommiteit, maar hij heeft zich nooit uitgegeven voor agent.”

De uitspraak volgt op 19 oktober. (AFr)

The post Koksijdenaar die met politie-uniform pronkte op sociale media voor rechter is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »