Knokke-Heist communiceert voorlopig niet over rapport audit Vlaanderen

De gemeente Knokke-Heist zal voorlopig niet communiceren over het resultaat van de forensische audit die Audit Vlaanderen heeft uitgevoerd. Volgens het gemeentebestuur moeten de gemeenteraadsleden eerst formeel kennis hebben genomen van het rapport. Zo luidt het donderdag in een mededeling van de gemeente, nadat verschillende media om een reactie hadden gevraagd.

Audit Vlaanderen heeft een forensische audit uitgevoerd bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Het rapport van die audit is klaar en werd op 15 september overgemaakt aan de gemeente. Elk raadslid kreeg het rapport enkele dagen later, voor het wordt voorgelegd aan de gemeenteraad om 28 september. Tot die tijd wordt er niet gecommuniceerd over de inhoud van het rapport.

“Gemeenteraadsleden dienen eerst kennis te nemen van het rapport. De leden van de raad, de gemeente en haar raadslieden zijn tot geheimhouding verplicht, en kunnen burgerlijk en/of strafrechtelijk worden vervolgd als ze het beroepsgeheim schenden of vertrouwelijke informatie openbaren”, klinkt het in de mededeling. “Het gemeentebestuur zal pas communiceren over de inhoud en eventuele maatregelen nadat de gemeenteraadsleden formeel kennis hebben genomen van het rapport.”

The post Knokke-Heist communiceert voorlopig niet over rapport audit Vlaanderen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »