Kimmer Coppejans bereikt tweede ronde in Zhuhai: “Eerste zege in ATP-toernooi is mooie stap”

Kimmer Coppejans (ATP 186) heeft zich donderdag geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Chinese Zhuhai (hard/981.785 dolllar).

Hij versloeg de Amerikaan Aleksandar Kovacevic (ATP 116) met 7-6 (7/4) en 6-1. De match duurde een uur en 25 minuten. Het was de eerste ontmoeting tussen de 29-jarige Coppejans en de 25-jarige Kovacevic.

“Ik denk dat ik goed gespeeld heb. De courts zijn hier heel snel en het is erg vochtig. Je zweet enorm. Ik ben blij dat ik mij goed heb kunnen aanpassen”, legt hij uit. “En dat ik heb gewonnen. Ik ben goed hersteld van mijn wrede nederlaag in de Davis Cup. De eerste set was spannend maar in de tiebreak sloeg ik beter op. Dat maakte het verschil. Daarna pakte ik zijn eerste opslagspel met heel goeie returns en was ik vertrokken.”

Voor Coppejans was het zijn eerste zege in een ATP-toernooi. “Dat is uiteraard iets speciaals”, reageert hij. “Het is een mooie stap en ik ben heel gelukkig. Anderzijds was het maar één match en ik hoop er nog meer te winnen.”

Coppejans treft in de achtste finales de Chinees Juncheng Shang (ATP 158) of het Amerikaanse zesde reekshoofd Mackenzie McDonald (ATP 39).

In het dubbeltoernooi vormen Sander Gillé en Joran Vliegen het eerste reekshoofd. De Limburgers openen tegen de Australische tandem Andrew Harris/Rinky Hijikata.

The post Kimmer Coppejans bereikt tweede ronde in Zhuhai: “Eerste zege in ATP-toernooi is mooie stap” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir Keir Starmer met nog maar 5 van de 650

Lees meer »