Josip Josipovic: “Ploeg pikt accenten die ik leg goed op”

De 54-jarige Josip Josipovic stelt de ervaring die hij als coach op topniveau opdeed vanaf dit seizoen ten dienste van de dames van VT Diksmuide. “De charmes van het volleybal op lager niveau spreken mij meer en meer aan”

Josip Josipovic komt over van VT Lendelede en deed in het verleden al ervaring op bij onder meer Doskom Moorslede, Hermes Oostende en VKt Torhout. De Kroaat verdiende zelfs zijn strepen op het allerhoogste niveau, als speler bij Knack Roeselare en als coach bij PNV Waasland. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik de charmes van de lokale sport kan appreciëren”, verrast de nieuwe coach van VT Diksmuide. “Uiteraard speelt ook de combinatie met mijn job en mijn privéleven een rol. In elk geval ben ik heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. Ik heb hier een ploeg aangetroffen met kwaliteit én ervaring. Bovendien zijn we in staat om snel te spelen met veel variatie op aanvallend vlak en laat dat nu net één van mijn stokpaardjes zijn.”

Dat de dames van VT Diksmuide in deze reeks zeker een rol van betekenis kunnen spelen werd duidelijk in de openingsmatch tegen de C-ploeg van Bevo Roeselare. Komend weekend wacht in de eerste thuismatch van het seizoen een topaffiche tegen Vlamvo B. “In de eerste set hadden we de nodige problemen met het jonge geweld van Bevo maar nadien zie je dat onze kwaliteiten boven komen drijven en we niet meer in de problemen komen”, blikt Josip Josipovic tevreden terug op zijn eerste competitiematch met de Diksmuidelingen. “Tegen Vlamvo zullen we zaterdag evenwel van bij de eerste opslag op de afspraak moeten zijn.”

“Waar we in deze reeks kunnen uitkomen, is op dit moment natuurlijk nog moeilijk in te schatten. We gaan in elke wedstrijd uit van onze eigen kwaliteiten en hoeven geen enkele tegenstander te vrezen. De ploeg pikt de accenten die ik wil leggen overduidelijk heel goed op en er is bovendien nog de nodige ruimte voor progressie.”

Zaterdag 23 september om 20.30 uur: VT Diksmuide A – Vlamvo Vlamertinge B.

The post Josip Josipovic: “Ploeg pikt accenten die ik leg goed op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein

De komst van de Duitse rockers van Rammstein biedt ook opportuniteiten voor lokale ondernemers. Zo organiseren Vicky Helsmoortel (44) en Kevin Vandromme (49) van restaurant (H)eerlijk dit weekend een bierfestival en comedyavond.
The post Bistro (H)eerlijk pakt uit met tweedaags bier- en comedyfeest na Rammstein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »