Het cliché klopt: wie Latijn studeert in middelbaar, doet beter in hoger onderwijs

Latinisten halen veel meer dan leerlingen uit de humane wetenschappen of economie-talen hun bachelordiploma binnen de bedoelde drie jaar. Nooit eerder gepubliceerde data tonen een deel van de verklaring: leerlingen in de Latijnse scoren hoger op intelligentietests.

Meer krantenkoppen in België

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »