Godelieve Hoste (102) is oudste inwoner van Deerlijk: “Mijn geheim? Veel werken en spaarzaam zijn”

Op 20 september werd Godelieve Hoste 102 jaar. Daags nadien kreeg ze in haar kamer van het woonzorgcentrum burgemeester Claude Croes op bezoek. “Ik ben hier bij de oudste inwoner van onze gemeente”, zei Croes bij zijn hartelijke begroeting.

Godelieve woont op de derde verdieping. Haar ouderlijke thuis was op de Heirweg in Anzegem. Ze groeide op in een gezin van negen en liep naar de lagere school in Vichte en herinnert zich de kloosterlingen Thérèse en Monique als twee van haar leerkrachten.

Het gezin Hoste verhuisde van de Heirweg naar Sint-Lodewijk. In 1945 trouwde Godelieve met Albert Bruggeman en het koppel ging op de Statiewijk in Deerlijk wonen. Daarna verhuisde men naar de Pontstraat (bij het pleintje Den Dries) en later naar het Leon Defraeyeplein. Acht jaar geleden verhuisde Godelieve naar het WZC.

‘Madame Tupperware’

De oudste Deerlijkenaar was een ijverige bij. “Ik was tien jaar verkoopster van de potten ‘Tupperware’. De mensen noemden mij haar ‘madame Tupperware’. Ik heb dit altijd graag gedaan en veel potten verkocht.”

Als we vragen naar haar sociaal leven dan is de opsomming lang. “Ik was enkele jaren voorzitster van Ziekenzorg, bestuurslid van de KAV. Als ambulancierster bij het Rode Kruis. was ik af en toe van dienst tijdens de wielerkoersen in onze gemeente.”

In haar jeugd was ze lid van de kajotsters. “Het was de tijd van Kardinaal Cardijn en ik heb hem eenmaal ontmoet tijdens een vergadering in Tielt.”

Geen zittend gat

Vertellen over haar jonge jaren en over de grote veranderingen in de maatschappij ligt haar. Twee jaar geleden, op haar 100ste, zei ze: “Ik kende de tijd dat bakstenen op de stoof lagen om dan ’s avonds in bed onze voeten te verwarmen. Ik kookte graag en bakte veel. Stilzitten was niet aan mij besteed want ik had zes kinderen.”

Haar man Albert verzamelde sigaren en postzegels. “Hij had honderden sigaren en ook sigarenbandjes. De langste sigaar was bijna een halve meter.”

Haar geheim om zo oud te worden? “Veel werken en spaarzaam zijn.”

In het WZC krijgt ze elke dag bezoek. Op haar 102 lentes ontving ze veel verjaardagskaarten, geschenken en van de gemeente bloemen en een korf vol lekkers.

The post Godelieve Hoste (102) is oudste inwoner van Deerlijk: “Mijn geheim? Veel werken en spaarzaam zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Bakelants interviewt Patrick Lefevere over het Tourdebuut van Evenepoel: “Als hij slaag krijgt, gaat hij dat moeten incasseren en doorgaan”

Hij wordt er straks 70 en zegt van zichzelf dat hij ‘fin de carrière’ is, maar daar is niks van te merken. Jan Bakelants vroeg Patrick Lefevere de pieren uit de neus over het grote Tourdebuut van Remco Evenepoel: de sterke man van Soudal Quick-Step ging geen vraag uit de weg. “In 2025 zijn er geen excuses meer. Kom je

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »