El Trektor

Gelezen op het internet: zeg niet langer El Tractor, maar wel El Trektor. Een fijne woordspeling voor een verrassende transfer. Tim Declercq verlaat na acht jaar The Wolfpack. Volgend seizoen rijdt de Izegemnaar niet langer voor Soudal-Quick-Step, maar wel voor Lidl-Trek. Het zal even in de ogen wrijven zijn, telkens we volgend jaar de tv zullen aanzetten en El Tractor aan de kop van het wielerpeloton zien sleuren in een ietwat andere outfit.

Je hebt zo van die renners waarvan je denkt dat ze de rest van hun carrière bij dezelfde ploeg zullen blijven. Tim Declercq is zo iemand. Of beter gezegd: was zo iemand. Had iemand immers enkele maanden/jaren geleden durven voorspellen dat Declercq zijn carrière niét bij Soudal-Quick-Step zou afsluiten?

Zijn vertrek is hoe dan ook een aderlating. Voor de ploeg – die afscheid neemt van een gewillige duivel-doet-al, voor Yves Lampaert – die z’n beste maat ziet vertrekken, en voor de West-Vlaamse wielerfan – die een van West-Vlaanderen doordrenkte ploeg plots toch een pak minder West-Vlaams ziet worden.

“Voor Declercq was een transfer naar Lidl-Trek op zijn 34ste de kans van zijn leven”

“Het zal pijn doen om tegen hem te koersen”, liet Lampaert zich ontvallen. We kunnen het maar al te goed geloven. Anderzijds is het voor Declercq zelf natuurlijk dé kans van zijn leven. Op je 34ste nog een transfer kunnen maken, naar een WorldTour-ploeg die zich de komende jaren steeds meer wil gaan manifesteren dan nog, het zijn er niet veel gegeven. Declercq hoeft immers maar gewoon naar zijn broer Benjamin te kijken om te beseffen hoe snel en plots een wielercarrière voorbij kan zijn. En dan was Benjamin vorig jaar nog maar 28 jaar toen er zich geen nieuwe opportuniteit aandiende en hij dan maar boekhouder werd.

Al kadert het vertrek van Declercq bij Soudal-Quick-Step uiteraard ook in de omschakeling die de ploeg van Patrick Lefevere steeds harder aan het maken is. De inkomende transfers: Ayco Bastiaans, Antoine Huby, Luke Lamperti en Mikel Landa plus vier mannen van het Devo Team. Out: onder meer Stan Van Tricht, Fabio Jakobsen, Davide Ballerini, Mauro Schmid, Ethan Vernon, Andrea Bagioli en Jannik Steimle. Enerzijds is dat budget vrijmaken, anderzijds is dat je kern anders gaan opbouwen. De toekomst zal uitwijzen of die andere opbouw even succesvol zal blijken.

The post El Trektor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »