Een bloemetje voor Katrien die het leven door een roze bril ziet

“Voor mij verdient Katrien Monteyne uit Lissewege een bloemetje”, mailt Kim Van Hoydonck naar KW. “Voor de sterke vrouw die ze is, voor de tegenslagen die ze kende. Maar telkens opnieuw bleef ze klaarstaan voor iedereen en zeker ook voor mij.”

“Ik probeer dat inderdaad wel, om altijd klaar te staan”, mijmert Katrien (40) als we haar de mail laten lezen. “Dat is heel lief van mijn goeie vriendin Kim… Ja, ik heb inderdaad een heftige periode achter de rug. Er is altijd wel iets. Mijn mama is gestorven op mijn achttiende. Mijn papa is heengegaan toen ik zwanger was van onze tweeling. Mijn grootouders zijn vorig jaar overleden, net als mijn neef die als een broer was voor mij. Het blijft me precies achtervolgen. Je zou bijna bang zijn om iemand graag te zien…”

“Ik ben echt mega-positief. Je leeft maar één keer”

Het geheim van Katrien om al deze verliezen te verwerken? “Ik sta echt mega-positief in het leven”, vertelt de mama van Nikki (15) en de tweeling Pippa en Lexie (5) en plusmama van Ileano (10). Als ambtenaar bij Toerisme Blankenberge sluipt er ook geen seconde verveling in haar job. En dan is er nog haar engagement in het oudercomité van de plaatselijke basisschool. “Organisatie is key. Maar we hebben veel te danken aan mijn schoonmoeder hoor. Thank God voor haar! We zijn een goed team”, lacht ze. “Ik heb die drukte wel nodig. Ik moedig de kinderen ook aan om actief bezig te zijn. Voetbal, zwemlessen, judo… Ik heb er geen probleem mee om taxi te spelen.”

En als er al eens een vrij moment is, vind je Katrien samen met haar man Anthony Hillewaert (36) sinds kort ook terug op de mountainbike. “Pittig maar leuk. Ik push mezelf graag. De kinderen zijn nu al wat ouder, ik kan dus al eens twee uur verdwijnen”, knipoogt de veertiger met de eeuwige lach. (mlt)

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op [email protected].

The post Een bloemetje voor Katrien die het leven door een roze bril ziet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

“Mensen gaan misschien denken dat we menage à trois hebben”: Katy uit ‘B&B zoekt lief’ openhartig over ex en zijn nieuwe partner

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »