Dames VVEK mikken met goed voetbal op linkerkolom

In derde provinciale gaat het seizoen komend weekend van start voor de Ladies van VV Emelgem-Kachtem. De eerste wedstrijd vindt plaats op eigen veld tegen SK Eernegem, een nieuwe ploeg in de reeks.

“Dit is mijn eerste seizoen bij VV Emelgem-Kachtem en ik kom over van KdNS Heule”, opent Marit De Winter (23) uit Heule, die vooral op het middenveld (8 of 6) speelt, maar die ook tweede keeper van VV Emelgem-Kachtem is. Zij is internaatsmedewerker op het internaat van Ieper.

Voorbereiding

“We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Door enkele forfaits van andere clubs is het wel wat anders gelopen dan verwacht. Maar ik denk dat we zeker kunnen terugkijken op een geslaagde voorbereiding. Hopelijk is dit een goed voorteken voor de competitie.”

“We zijn een heel diverse groep met verschillende type spelers, waardoor communicatie wel heel belangrijk is. Maar we kennen elk de kwaliteiten van elkaar, waardoor we goed kunnen inspelen op die kwaliteiten.”

De Dames van VVEK nemen de eerste aftrap van de competitie komend weekend tegen SK Eernegem B. “Eernegem B is zoals veel andere ploegen een nieuwe ploeg in de reeks, waardoor het moeilijk is om te weten wat we moeten verwachten. Goede communicatie en goed samenspel zal nodig zijn om door hun verdediging te spelen”, weet Marit.

“Onze ambitie voor dit seizoen is om mee te draaien in de bovenste helft van het klassement en goed voetbal te brengen. Er zijn enkele spelers weg en andere zijn dan weer bijgekomen. Nu is het wat zoeken naar elkaar, maar dat is iets dat we in de voorbereiding goed hebben gedaan, waardoor we nu niet meer voor verrassingen mogen staan.”

“Jara Verbrugghe heeft tijdens een oefenmatch in duel haar knie bezeerd, waardoor haar meniscus en kruisbanden gescheurd zijn. Jara speelt normaal gezien op de 2 of de 5”, besluit Marit. (RV)

Zondag 24 september om 14.30 uur: VV Emelgem-Kachtem – SK Eernegem B.

The post Dames VVEK mikken met goed voetbal op linkerkolom is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »