Broers Gwenn en Jess Malfait voor het eerst tegenover elkaar: “Verliezer trakteert op frieten”

Jess Malfait en Gwenn Malfait speelden zeven jaar samen bij SK Nieuwkerke, maar dit seizoen speelt Jess bij reeksgenoot KSK Vlamertinge A. Zondag staan ze voor het eerst oog in oog met elkaar. Beide ploegen gaan dan op zoek naar hun eerste competitiezege in tweede provinciale B.

Jess (25) is de jongste van de broers. Hij woont in Dikkebus en werkt bij De Nieuwe Gouden Spade in Ieper. Gwenn is 32, komt uit Voormezele en is actief in de bouwsector bij het bedrijf van Bram Boone in Nieuwkerke. Hij is aan zijn tiende jaar bezig bij de eerste ploeg van SK Nieuwkerke. De voorbije zeven seizoenen was dat samen met zijn broer Jess in de ploeg. Maar nu koos Jess voor een nieuwe uitdaging bij KSK Vlamertinge.

Wat vond je van Jess zijn beslissing om te vertrekken Gwenn?

Gwenn Malfait: “Jammer, want het was altijd leuk om samen te spelen met hem. Je hebt altijd momenten waar er een meningsverschil is, maar de voorbije zeven jaar beleefden we een topperiode.”

Jess Malfait: “Er is geen specifieke reden gekoppeld aan mijn vertrek bij Nieuwkerke. Na zeven jaar vond ik dat het moment aangebroken was om een nieuwe stap te zetten in mijn voetbalcarrière. Ik kende Vlamertinge al van tegen te spelen en net als bij Nieuwkerke is het een hechte vriendengroep op en naast het veld.”

Welke kwaliteit op het veld zie je bij jouw broer die je misschien zelf minder hebt?

Jess: “Gwenn is naast een uitstekende voetballer ook een enorme strijder. Ik zou misschien al wat sneller het kopje laten hangen.”

Gwenn: “Jess is technisch heel sterk, kopbalsterk en heeft meer snelheid. Ik zie hem graag op de zes of op de acht spelen.”

Kijk je ernaar uit om elkaar op het veld tegen te komen?

Jess: “Het is wel speciaal om tegen elkaar te moeten spelen zondag. Dat moet al geleden zijn van toen we klein waren en in de tuin voetbalden. Rechtstreekse duels zullen wellicht schaars zijn, aangezien we allebei in het offensieve compartiment spelen. Vorig jaar speelde ik wat defensiever, maar onder coach Xavier Deleu sta ik voorin.”

Gwenn: “Ik zie het toch niet helemaal zitten, want ik speel liever met dan tegen Jess. Bovendien is er voor beide ploegen druk. We snakken allebei naar een zege. Als wij winnen is dat goed voor ons, maar dan zit mijn broer in zak en as. Ik gun hem het beste.”

Hoe verklaren jullie die moeizame seizoensstart?

Gwenn: “Het is nog wat zoeken. Bij ons vertrokken er naast Jess met Benny Cailliau, Gilles Hamers en Killian Van Zeveren enkele sleutelspelers en echte karakterkoppen. Als we nu 3-1 achterkomen bijvoorbeeld, dan geven we sneller op. Vorig seizoen zouden we wel blijven vechten. Hopelijk kunnen we snel een klik maken.”

Jess: “Wij wonnen nog niet, maar verloren ook nog niet. Van de drie draws hadden er zeker twee zeges kunnen inzitten. De eerste match krijgen we in de laatste minuut een treffer binnen en in Beveren-Leie moesten we al snel met tien verder na rood voor onze keeper. Uiteindelijk stond ik die match nog meer dan een helft in doel. Of dat voor herhaling vatbaar is? De trainer mag mij overal zetten, maar toch heb ik een voorkeur om als veldspeler te spelen.”

Hoe sterk is jullie band naast het veld?

Jess: “We zijn samen opgegroeid en ook nu we niet meer onder hetzelfde dak wonen is onze band sterk.”

Gwenn: “Inderdaad, we komen heel goed overeen. Het is niet zo dat we elkaars deur platlopen, maar er is wel regelmatig contact. Intussen zijn we peter van elkaars kindjes.”

Zondag wordt het een gezellig familiegebeuren neem ik aan, hoeveel wordt het?

Gwenn: “Ja, onze ouderlijke thuis is op 100 meter van het veld en ik denk dat onze familie ook wel uitkijkt naar zondag. Tijdens de week denk ik nog niet te veel aan de match, maar ik denk dat de spanning zondagmorgen wel zal stijgen. Thuis willen we altijd winnen, ik zeg 4-0 voor Nieuwkerke.”

Jess: “Ons dochtertje is net vier weken en zij zal ongetwijfeld aan de zijlijn staan om mee te supporteren. Onze grootste en kleinste supporter zeg maar. Ik waag me niet aan een pronostiek. Maar we hebben wel al afgesproken dat de verliezer trakteert met frietjes. En ik zal vooral niet mogen missen van kleedkamer zondag.” (lacht)

Zondag 24 september om 15 uur: SK Nieuwkerke – KSK Vlamertinge A.

The post Broers Gwenn en Jess Malfait voor het eerst tegenover elkaar: “Verliezer trakteert op frieten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Vier doden en tientallen gewonden bij aanval op Oekraïense stad Dnipro – “Oekraïne zal op NAVO-top slecht nieuws krijgen”

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Tegelijkertijd zal Oekraïne zal op de NAVO-top begin

Lees meer »