Bekende Blankenbergse foorreizigster Carla Van Den Bossche overleden

In Blankenberge is foorreizigster Carla Van Den Bossche overleden op 56-jarige leeftijd. Samen met haar partner Henri Van Herck stond ze sinds 1987 op de kermis met diverse attracties waaronder meer dan 20 jaar met de Popcorn Party.

Carla werd geboren in Aalst en het was op de kermis in haar thuisbasis dat ze haar toekomstige man ontmoette. Zowel haar ouders als die van Henri stonden er met botsauto’s. “Mijn ouders waren al de 4de generatie forains in onze familie. In januari 1987 stapten Carla en ik in het huwelijksbootje en meteen daarna gingen we zelf op de kermis staan met autoscooters.

Nadien hadden we ook nog een attractie met de naam ‘Ali Baba’ maar vanaf 2000 maakte de Popcorn Party zijn entree in ons leven”, vertelt Henri.

De Popcorn Party groeide al snel uit tot één van de populairste molens in Vlaanderen. Veel kermisgangers herinneren zich ongetwijfeld het aanstekelijke enthousiasme waarmee Carla achter de microfoon zat in haar kassa. In oktober 2021 werd Carla ernstig ziek. Na intensieve onderzoeken stelden de dokters mastocytose vast. Dit is een vrij zeldzame aandoening van ongecontroleerde groei van mestcellen.

“We lieten onze Popcorn Party over aan Angelino De Poorter die er nog steeds mee rondtrekt. De voorbije 2 jaar waren een echte lijdensweg voor Carla. Ze moest heel veel medicatie nemen en in 2022 bracht ze bijna de helft van het jaar door in het ziekenhuis. De laatste tijd kon ze ook niet meer zelf stappen.”

Carla overleed op dinsdag 19 september. Aan de familie en nabestaanden bieden we ons oprecht medeleven aan. (FV

The post Bekende Blankenbergse foorreizigster Carla Van Den Bossche overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »