Avanti Brugge keert terug op nationaal niveau: “We komen altijd op het terrein om te winnen”

Dit weekend is het eindelijk zover. Met de start van de basketbalcompetities keert Avanti Brugge ook terug op het nationale niveau. De voorbije jaren speelde het keer op keer kampioen, maar lukt het ook in het allereerste jaar om door te stoten naar tweede nationale? Bestuur, coaches en spelers willen in elk geval geen tijd verliezen en snakken naar een eerste optreden in TDM2, de vroegere derde klasse.

De laatste bekerwedstrijd werd op het terrein van Neufchâteau afgewerkt. “Geen cadeau”, weet ook Niels Hofmans. “We zaten meer dan drie uur in de wagen om er te geraken en nog eens zoveel om thuis te geraken. Bovendien kregen we een stevige, snelle ploeg tegenover ons en moesten we met het kleinste verschil terug westwaarts.”

Titelkandidaat?

Voor Hofmans (32) is het een terugkeer in de nationale reeksen, nadat hij eerder bij onder andere Vilvoorde, Oostkamp en Sijsele al op dit niveau speelde. “Bij de Vlaamse ploegen in de reeks ken ik vaak nog meerdere spelers, maar de vraagtekens zitten hoofdzakelijk bij de Waalse ploegen. Die spelen vaak agressiever, maar minder technisch basketbal. Ik ga er wel van uit dat we bij de beteren van de reeks horen, maar ik houd een slag om de arm. Wat ben je er namelijk mee om op papier de beste ploeg van de reeks te zijn, als je uiteindelijk geen kampioen wordt. Wij zijn echter Avanti en we komen altijd het terrein op om te winnen.”

Afwachten

Aan coach Wim Van Britsom om de mannen voor te bereiden op de eerste wedstrijd. “Over Tongeren weten we niet bijster veel. Over enkele weken zullen we genoeg beeldmateriaal uitgewisseld hebben om de tegenstanders voldoende ontleed te hebben. Nu is het echter afwachten welke ploeg we tegenover ons krijgen”, zegt Britsom. “Geen nood”, springt Hofmans zijn oefenmeester bij. “We gaan van onze eigen sterkte uit en stappen met grote motivatie het veld op.”

Zaterdag 23 september om 20.30 uur: Avanti Brugge One – Tongeren One.

The post Avanti Brugge keert terug op nationaal niveau: “We komen altijd op het terrein om te winnen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »

Portret van seksueel roofdier dat telkens aan de val wist te ontsnappen: de vele controverses rond Sean ‘Diddy’ Combs

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit klinkt nu bijzonder wrang. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo is

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente

Traditiegetrouw start Tuinhier Kortemark het najaar met een evaluatie van de voorbije tuinkeuring over Groot-Kortemark. Op dinsdag 24 september werden de prijzen immers bekendgemaakt. Er werden prijzen uitgereikt in de categorie gevels, siertuinen en groenten.
The post Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Nieuwe Franse premier kondigt besparingen aan in openingsspeech

Michel Barnier, de nieuwe Franse premier, heeft voor het eerst sinds zijn aantreden de Assemblée nationale, het lagerhuis van het parlement, in Parijs toegesproken. Het kersverse staatshoofd van rechtse signatuur wil het Franse begrotingstekort aanpakken. Er komen besparingen en nieuwe belastingen.

Lees meer »