Aurelie (16) mag naar WK Darts in Denemarken: “Toch train ik niet vaak”

Voor de 16-jarige Aurelie D’hondt uit de Oostrozebekestraat in Ingelmunster gaat een droom in vervulling. Op maandag 25 september mag ze afreizen naar Denemarken om er deel te nemen aan het WK Darts met de Belgische ploeg.

Aurelie D’hondt (16) zit in het zesde jaar handelswetenschappen op de Prizma-campus in Izegem. “Het is de bedoeling om daarna de studies voor medische secretaresse aan te vangen.” Naast darten heeft ze nog een tweede hobby: turnen bij De Salto’s. Daarnaast is ze ook een stukje vinkenier, een hobby die ze samen met haar vader Geert beoefend. “Ik heb mijn eigen vogels, Jefke en Jerome, en waarmee ik geregeld naar de zangwedstrijden ga met mijn vader. Wanneer ik mee ga, mag ik rekenen op het prijzengeld dat hij binnenhaalt met zijn vinken.”

Familiesport

“Darten is bij ons een familiesport. Zowel mijn ouders als mijn 21-jarige zus Emilie zitten in de dartssport. Ik ben er pas mee gestart in mei 2022. In mijn allereerste tornooi eindigde ik meteen op de eerste plaats en dat zonder enige voorbereiding. Ik vond het zo leuk dat ik meteen ben beginnen oefenen en nu wordt er met de familie elk weekend minstens één tornooi afgewerkt. Dat brengt ons al snel naar plekken als Brugge, Schoten of Antwerpen, want we pikken nu alleen de grote tornooien mee. Zelf zijn we lid van de Vlasschuurpikkers in Zulte.”

“Tijdens de Belgische kwalificatietornooien werd ik opgemerkt door mijn goede resultaten. Meestal speel ik in de jeugdcategorieën, maar als er te weinig jeugd is ingeschreven speel ik gewoon bij de dames. Zelfs in die categorie behoor ik meestal bij de finalisten. Het komt vaak voor dat ik de finale speel tegen mijn zus Emilie, die ook een heel knappe speelster is.”

Haar goede resultaten behaalt Aurelie niet per se door veel oefening. “Darten is voor mij ontspanning. Ik oefen hooguit een half uurtje per dag, want voorlopig is het alleen maar een hobby. Ik sluit echter niet uit dat ik ooit prof zou worden, mocht het goed lopen in de internationale tornooien.”

Wereldkampioenschap

“Op 25 september start het wereldkampioenschap darten in Denemarken, waaraan ik mag deelnemen met de Belgische ploeg. Er zijn twee speelster uit de jeugd en vier dames geselecteerd. Het tornooi duurt een volle week en ik zal minstens drie keer aan de bak moeten. We reizen erheen per vliegtuig en alles wordt betaald door de nationale bond. Of ik met een trainer werk? Nee. Papa Geert is mijn voorbeeld, maar ik luister niet genoeg naar hem”, lacht Aurelie. “Ook mijn tante Gina D’hondt en nonkel Didier Devuyst zijn geselecteerd voor het WK. Het wordt een fantastische ervaring.”

“Momenteel laat ik alles op mij afkomen. Het zou tof zijn mocht ik het ver schoppen in de dartswereld, maar dan zal er wellicht veel meer moeten getraind worden. Nu is het voor mij echt maar een hobby. Het staat nu al vast dat ik volgend jaar zeker deelneem aan het internationaal jeugdtornooi in Oostende. Die internationale wedstrijden zijn leuk, want ze brengen me in contact met nog veel betere speelsters en ik leer er altijd toffe mensen kennen.”

The post Aurelie (16) mag naar WK Darts in Denemarken: “Toch train ik niet vaak” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Partij Voluit trekt met 4 anciens en 17 nieuwkomers naar gemeenteraadsverkiezingen in De Panne

‘Voluit’ is de nieuwe onafhankelijke politieke partij, ontstaan uit de vroegere socialistische partij DAS (De Panne-Adinkerke Samen), die er ‘voluit’ voor gaat op 13 oktober. Met vier vertrouwde gezichten die gepokt en gemazeld zijn in de lokale politiek en met 17 nieuwkomers zonder enige politieke ervaring willen ze de kiezers overtuigen om te ijveren voor een betere toekomst van hun

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Veurnse stadslijst Team8630 wil taskforce én nieuwe schepenfuncties om privaat patrimonium en tradities veilig te stellen

Nu overal de verkiezingskoorts stijgt, steekt ook de Veurnse centrumrechtse stadslijst Team8630 (waar CD&V, N-VA en onafhankelijken de krachten bundelen) een tandje bij om in de laatste race naar 13 oktober de speerpunten van hun programma extra in de verf te zetten. Op de sociale media stellen de kandidaten zichzelf voor in een videofilmpje. Dat doet ook huidig schepen en

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwaardere straf voor doodrijder van studente Hannelore (21): “Vier jaar cel voor totaal misprijzen van de verkeerswet”

“We zijn opgelucht. Dat het proces dat een lijdensweg was eindelijk achter de rug is én dat hij zwaarder gestraft werd. Laat dit een signaal zijn voor de maatschappij: zo gedraag je je niet in het verkeer.” De familie van studente Hannelore Reyniers (21) is opgelucht nu doodrijder Wesley D. (43) zwaarder gestraft werd in beroep. Hij kreeg vier jaar

Lees meer »

Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken”

Kemlis, het nieuw OC in de kerk van Kemmel, opende met 24 uur vol feest, geknutsel, yoga en een nachtelijke quiz en Barbie-film. Zestien feestvierders deden het allemaal en mogen zich voortaan Strafste Kemmelnaar noemen.
The post Nieuw OC geopend in kerk met 24-urenfeest: “We wilden niet kraken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-danslerares getuigt over het woelige huwelijk van prinses Diana: “Ze had vele affaires, maar wilde enkel Charles”

“In het midden van een dansles, zakte ze gewoon in elkaar van verdriet.” In het nieuwe boek ‘Dancing With Diana’ doet Anne Allan, de danslerares van de voormalige prinses van Wales, een pakkende getuigenis over de dagen die ze met haar doorbracht. Ze vertelt hoe Diana er alles aan deed om haar huwelijk met Charles te redden. “Op dat moment

Lees meer »

“Vraag het aan je vrienden”: was Elon Musk op de hoogte van seksueel misbruik 9-jarige door Sean ‘Diddy’ Combs?

Elon Musk reageert op zijn eigen socialemediaplatform X verbolgen op het nieuws dat rapper Sean ‘Diddy’ Combs een 9-jarige zou misbruikt hebben. “Hoeveel mensen uit de industrie wisten hiervan?” Maar een antwoord op zijn bericht haalt zijn verontwaardiging onderuit en insinueert dat Musk meer weet dan hij doet uitschijnen. “Vraag het aan je vrienden, ze zullen het wel weten”, schrijft

Lees meer »