Al 27 Turkse supporters bestuurlijk aangehouden in aanloop naar match tegen Club Brugge

In Brugge zijn al 27 Turkse supporters bestuurlijk aangehouden in de aanloop naar de match tussen Club Brugge en het Turkse Besiktas. Dat meldt de politie van Brugge donderdagavond. “De supporters in kwestie werden opgepakt voor het bezit van pyrotechnisch materiaal, omdat ze geen ticket voor de match op zak hadden of omdat ze duidelijk geen goede bedoelingen hadden”, zegt woordvoerder Lien Depoorter.

De wedstrijd tussen Club Brugge en Besiktas van donderdagavond wordt als ‘hoog risico’ beschouwd omdat een eerdere confrontatie in 2015 resulteerde in rellen waarbij politieagenten gewond raakten. De politie heeft intussen al 27 supporters opgepakt. Zij hadden geen geldig ticket op zak of waren in het bezit van pyrotechnisch materiaal.

De stad nam enkele veiligheidsmaatregelen voor de match. Zo is het verboden om binnen een straal van 1 kilometer van het Jan Breydelstadion eender welk soort drank in glazen te schenken van 13 uur tot 2 uur ‘s nachts. Die regel geldt voor alle publieke drank- en eetgelegenheden en handelszaken. Er geldt in die periode ook een glasverbod in de uitgaansbuurt in de binnenstad. Verder zijn pyrotechnische middelen al sinds woensdag verboden op het hele Brugse grondgebied. Supporters van Besiktas die geen geldig ticket op zak hebben voor de match, mogen niet in de buurt van het treinstation komen.

Op de markt zijn intussen zo’n 200 supporters samengekomen. “Wij verwachten dat zij met de shuttlebussen naar het stadion zullen gaan. De politie is ter plaatse om alles in goede banen te leiden. Wij hopen dat de supporters het verder rustig houden”, zegt Depoorter. Rond het Jan Breydel stadion is voorlopig alles onder controle.

The post Al 27 Turkse supporters bestuurlijk aangehouden in aanloop naar match tegen Club Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »