Aaron Verwilst in Zwevezele Koers: “Schieten en poefen!”

Na alweer een seizoen getekend door een operatie is Aaron Verwilst (26) een maand aan het koersen. Hij hervatte half augustus in de Arctic Race, een vierdaagse in Noorwegen. Vrijdag staat hij aan de start van Zwevezele Koers.

Na een voorjaar met een pak DNF’s (did not finish) achter zijn naam, ging de pion van Team Flanders-Baloise op 20 april onder het mes. Opnieuw werd een knik in een slagader open gemaakt. Opnieuw wachtte hem een lange revalidatie. In het Natourcriterium in Roeselare speldde hij voor het eerst sinds 16 april een rugnummer op. Het echte wederoptreden kwam in de Arctic Race of Norway die op 17 augustus van start ging. Hij sloot deze 2.Pro-rittenkoers in het algemeen klassement als 41ste af en hielp de Kempense neoprof Vincent Van Hemelen aan de eindzege in het bergklassement.

“In Noorwegen ging het vrij goed”, blikt Verwilst terug. “Die lijn hoop ik de resterende weken van het seizoen door te trekken. Wat niet eenvoudig zal worden, want veel wedstrijden zijn er niet meer. Inzake UCI-koersen doe ik in oktober onder meer Famenne Ardenne Classic en Binche-Chimay-Binche.”

Lastiger dan 1.1

Verwilst werkte eind vorige maand ook Omloop Mandel-Leie-Schelde, de profkermiskoers in Meulebeke, af. Eind vorige week reed hij in Koolskamp het Kampioenschap van Vlaanderen uit. “Goed weer en amper wind: in het peloton was dat een bijzonder gemakkelijke wedstrijd”, geeft hij toe. “Niet te vergelijken met profkermiskoersen, waar het voortdurend schieten en poefen is. Op fysiek vlak zijn dat de lastigste wedstrijden. In die koersen wordt op een totaal andere manier gereden dan in een 1.1.”

Want daarin is de controle door de sterkere teams groot. Vrijdag waagt Verwilst zich opnieuw aan zo’n opdracht. Hij staat aan de start van Zwevezele Koers. “Het kan misschien vreemd klinken, maar in mijn zesde seizoen bij de profs is het pas de eerste keer dat ik in Zwevezele meedoe”, verduidelijkt Verwilst, die er een ploeg zal vormen met Lindsay De Vylder, Tuur Dens, Jules Hesters, Noah Vandenbranden, Vince Gerits en Ruben Apers. (HF)

The post Aaron Verwilst in Zwevezele Koers: “Schieten en poefen!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen

Na succesvolle edities in 2018 en 2021 organiseert cultuurcentrum De Steiger dit najaar opnieuw ‘Het Voorstel’, een kunstproject naar een idee van Henk Delabie. Ook nu blijft het uitgangspunt dat een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.
The post Derde editie van kunstproject ‘Het Voorstel’ in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Klaverveld breidt uit met 30 woongelegenheden

Het woonzorgcentrum Klaverveld breidt uit met 30 woongelegenheden. De werken zijn zopas gestart. “We hebben rekening gehouden met specifieke doelgroepen. Zo is er in de 30 woongelegenheden plaats voor zes extra kortverblijven en vijf koppelkamers. Er komt ook een hospice care met vijf kamers die plaats bieden aan bewoners met palliatieve zorgen”, zegt Bart Roegiers,
The post Woonzorgcentrum Klaverveld

Lees meer »

Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel in de koudste maanden van het jaar”

Het Witte Paard in Blankenberge bevestigt opnieuw zijn status als het leidende variététheater in Vlaanderen. Meer dan 33.000 bezoekers kwamen kijken naar de twee zomershows ‘Hot Summer Night’ en ‘Jonger dan je denkt’. Zo bevestigt Het Witte Paard zijn groei jaar na jaar.
The post Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel

Lees meer »

Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens dankzij vaderschap: “Bewuste keuze om pas op mijn 40ste papa te worden”

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

Beter internet en telefonie op komst in Wakken

Het is een oud zeer voor wie in Wakken woont of er even moet zijn: telefoonverkeer, internet of digitaal televisie kijken, verloopt er niet altijd even soepel. Die verbindingsproblemen zouden binnenkort definitief van de baan moeten zijn. De gemeente en de kerkfabriek hebben een overeenkomst gesloten met een extra provider. Zo zal voortaan ook Telenet geschikte apparatuur plaatsen in de

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »

“Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak

Het openbaar ministerie vraagt de internering van een 43-jarige Oostendenaar, die drie vrouwen belaagde. K.J. kreeg bij verstek 37 maanden cel, maar de man tekende verzet aan tegen die veroordeling.
The post “Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »