Werelderfgoed “In Flanders fields”: begraafplaatsen Eerste Wereldoorlog eindelijk erkend door Unesco

In Riyad, Saudi-Arabië, heeft de Unesco beslist om 139 sites die te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog te erkennen als werelderfgoed. Er zijn 27 begraafplaatsen en memorialen uit de Westhoek bij, naast sites in Wallonië en Frankrijk. Vlaanderen heeft vele jaren geijverd voor de Unesco-erkenning. Die is symbolisch heel belangrijk, maar er hangen geen concrete gevolgen aan vast.

Meer krantenkoppen in België

“Zoals Willem maken ze er geen meer”: de erfgenamen van Willem Vermandere over zijn afscheid van het podium

Na meer dan 50 jaar op de planken, stopt Willem Vermandere ermee. De keizer van de kleinkunst heeft te veel last van ‘de verwarring’, zo omschrijft hij het zelf. Als troubadour en mens heeft hij onze provincie, het West-Vlaams en ‘oeze’ muziek vorm gegeven. Dat vindt ook zijn grootste fan Wannes Cappelle, frontman bij Het Zesde Metaal. “Ik was al

Lees meer »

Belgisch fregat is terug van missie naar Rode Zee voor Europese operatie

Het fregat Louise-Marie is dinsdag opnieuw aangekomen in Zeebrugge na een Europese operatie tegen de Jemenitische Houthi-rebellen in de Rode Zee. De rebellen voeren er sinds november aanvallen uit op commerciële schepen, naar eigen zeggen uit steun voor de Palestijnen in het conflict met Israël. De Louise-Marie beschermde tal van containerschepen in de regio.
The post Belgisch fregat is

Lees meer »

Woning in Kortrijk tijdelijk onbewoonbaar na dakbrand

In de Pater Davidstraat in Kortrijk is een huis tijdelijk onbewoonbaar na een dakbrand. De bewoner belde de brandweer zelf en kon ontkomen met zijn 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud. Het vuur woedde vooral in het dak, wat het extra moeilijk maakte voor de brandweer om te blussen.

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neos schenkt 500 euro aan de Babytheek in Kortrijk: “Financieel duwtje in de rug”

In het kader van de campagne ‘Neos met een Hart’ schonk Mie Debruyne, voorzitster van Neos West-Vlaanderen, 500 euro aan de Babytheek, een onderdeel van de Deelfabriek. “We willen daarmee tweedehands buggy’s kopen want we hebben er veel te weinig om aan de aanvragen te voldoen”, zegt Lisbeth Morlion, vrijwilligster bij de Babytheek.
The post Neos schenkt 500 euro

Lees meer »

Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt”

Kirby Ceulemans (38) en haar zoon Jason (16) baten voortaan de zomerbar Den Agaar uit in de Asstraat 37 in De Mokker. Gevestigd in de nieuwe hangaar van haar vriend Stijn Depoorter, biedt deze sfeervolle bar zowel binnen- als buitenzitplaatsen.
The post Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt” appeared first on KW.be.

Lees meer »