Waarom steeds meer BSO-leerlingen voor hoger onderwijs kiezen, ondanks teleurstellende slaagkansen: “Bewijsdrang is grootste drijfveer”

Ruim een derde van de leerlingen uit het beroepssecundair onderwijs (BSO) schrijft zich na het zevende jaar in voor een studie aan het hoger onderwijs. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Agentschap voor Hoger Onderwijs. De slaagkansen stellen teleur: amper 21% behaalt een bachelordiploma. Waarom wagen zoveel beroepsleerlingen zich dan toch aan deze haast onhaalbare klus?

Meer krantenkoppen in België

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, Mélenchon vindt dat premier Attal moet opstappen

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. De Franse premier Gabriel Attal moet opstappen, dat heeft Jean-Luc Mélenchon, de kopman van het uiterst linkse La

Lees meer »

Lothar uit ‘Blind getrouwd’ wordt papa

Lothar Callaerts, die te zien was in het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’, wordt papa. Samen met zijn vriendin Sarah kondigen ze het heugelijke nieuws aan op hun Instagram. “Mum & dad are getting us a human!”, klinkt het bij een foto met hun hondjes.

Lees meer »

Nathalie (37) neemt afscheid van pony die zwaar toegetakeld werd door loslopende hond: “Julleken krijgt een mooi plaatsje in ons huis”

Nathalie van de Bossche (37) uit Sint-Lievens-Houtem, in de provincie Oost-Vlaanderen, heeft afscheid moeten nemen van haar pony Julleken. Ze moet haar lieveling, die amper 60 centimeter groot is, laten inslapen nadat het werd aangevallen door een loslopende hond. “Het was een harde beslissing en het doet nog altijd pijn”, zegt Nathalie.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij was net 15, had een fles wijn op en negen pinten.” Mama getuigt over zoon in eerste alcoholkliniek van het land

Primeur: acht minderjarigen volgen momenteel een traject in de eerste alcoholkliniek van ons land, in het ZAS Augustinus in Antwerpen. Ze werden allemaal zwaar geïntoxiceerd op spoed binnengebracht, weg van de wereld. Een van hun ouders vertelt aan HLN hoe het zover is kunnen komen en hoe bang ze is dat het ooit écht foutloopt. “Het valt me op hoeveel

Lees meer »

Scouts CASA Oostduinkerke heeft volgend jaar een gloednieuw lokaal

De zomervakantie startte met mooie vooruitzichten voor Scouts CASA in Oostduinkerke: de eerstesteenlegging van hun nagelnieuwe scoutslokaal. Dankzij dit grootschalige project kunnen de scoutsleden – als alles volgens de geplande timing verloopt volgend jaar in hun gloednieuwe tweede thuis intrekken.
The post Scouts CASA Oostduinkerke heeft volgend jaar een gloednieuw lokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »