Twee werklui naar ziekenhuis na uitslaande brand in appartement dat verbouwd wordt

In de H. Christiaenlaan in Sint-Idesbald, bij Koksijde, brak woensdagmorgen rond 10.50 uur een uitslaande brand uit in een appartement dat momenteel verbouwd wordt. Een probleem met aceton waarbij een vonk ontstond, zou aan de oorzaak liggen. Twee werklui die het vuur nog blusten, werden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak rond 10.50 uur uit de ramen van een appartement op de tweede verdieping van een gebouw dat vijf etages telt, in de H. Christiaenlaan in Sint-Idesbald bij Koksijde. In het appartement worden momenteel grote verbouwingswerken uitgevoerd. Het waren dan ook twee werklui die aanwezig waren die de brand opmerkten en de brandweer verwittigen.

“Bij onze aankomst was de brand reeds geblust door de aanwezige werklui”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “De schade in het leegstaande appartement is vrij groot. Er was geen uitbreiding naar de nabijgelegen woningen.”

Aceton

Het betreffende appartement staat momenteel leeg en wordt verbouwd. Twee werklui waren er aanwezig en werkten gisteren (dinsdag, red.) nog aan de elektriciteit. Vandaag (woensdag, red.) waren ze bezig met de vloerbekleding te verwijderen en gebruikten daarvoor onder meer aceton.

Tijdens die werken ontstond door het schrapen op de vloer plots een vonk waarna er erg snel brand ontstond. Dat leek eerst ernstig en de werklui belden meteen de brandweer, terwijl een van hen vast leek te zitten tussen de vlammen. Maar ze slaagden er alsnog in met een brandblusser om het vuur te doven voor de komst van de brandweer. Daarbij ademden ze wel teveel rook in en werden ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze stellen het vrij goed. Het appartement kan momenteel niet verder verbouwd worden. (JH)

The post Twee werklui naar ziekenhuis na uitslaande brand in appartement dat verbouwd wordt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »