Twee bestuurders moeten zich verantwoorden voor dodelijk ongeval met zeventienjarige die op rijweg lag

Twee bestuurders zullen zich in november voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden voor een dodelijk ongeval in Lombardsijde. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een zeventienjarige jongen uit Dilbeek werd twee keer aangereden.

De feiten speelden zich af in de nacht van 13 op 14 juli 2022 op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke. Een 39-jarige vrouw uit Nieuwpoort reed met haar wagen over het lichaam van een zeventienjarige jongen uit Dilbeek. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De bestuurster van het voertuig bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Tijdens haar verhoor verklaarde de vrouw dat de jongeman al op de rijbaan moet gelegen hebben. Het onderzoek wees snel uit dat hij inderdaad eerder al moet zijn aangereden op zijn step. In dat kader kon uiteindelijk een Nederlandse vrachtwagenchauffeur als verdachte geïdentificeerd worden.

Het Brugse parket besliste ondertussen om beide bestuurders voor de politierechter te brengen. De vrouw uit Nieuwpoort staat terecht voor onopzettelijke doding en rijden onder invloed, terwijl de Nederlandse vrachtwagenchauffeur zich zal moeten verantwoorden voor onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. De Brugse politierechtbank buigt zich op 13 november over de zaak.

The post Twee bestuurders moeten zich verantwoorden voor dodelijk ongeval met zeventienjarige die op rijweg lag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »