Simon Mignolet kijkt uit naar Conference League: “Blij zijn dat we überhaupt Europees spelen”

De voorbije vier seizoenen mocht Simon Mignolet zich met Club Brugge bij het vallen van de eerste bladeren telkens opmaken voor de Champions League, dit jaar was na de vierde plaats van vorig seizoen de Conference League het hoogst haalbare.

Pas in extremis wist Club zich vorig seizoen ten nadele van AA Gent in Play-off I te hijsen, waardoor het al quasi zeker was van een Europees ticket. In de voorrondes gingen de Bruggelingen dan weer voorbij Osasuna. “Op de eerste plaats mogen we blij zijn dat we ook dit seizoen Europese avonden hebben. Enkele maanden geleden hing dat allemaal aan een zijden draadje”, vertelde doelman Simon Mignolet woensdag in het Jan Breydelstadion, daags voor de clash met Besiktas op de openingsspeeldag. “We moesten voorrondes spelen en dat zijn we hier niet gewend. Als ik daarop terugkijk, moet ik zeggen dat ik heel tevreden ben dat we überhaupt Europees spelen.”

De beste teams van Europa zitten niet in deze Conference League en dus wordt er al snel gedroomd van een langdurig Europees avontuur, zoals dat van Feyenoord twee seizoenen geleden. De Rotterdammers werden toen verliezend finalist. “Er wordt inderdaad gezegd en geschreven dat wij ver kunnen geraken in deze competitie, maar als je dan naar de zware loting kijkt met Aarhus, Osasuna en nu weer Besiktas. Dat is toch een atypisch team voor de Conference League, met veel individuele kwaliteiten en een brede kern. Laat ons dus eerst hopen dat we door de groepsfase geraken, al dan niet als groepswinnaar. Misschien hebben we dan in het vervolg van de competitie wat meer geluk met de loting en de tegenstanders.”

The post Simon Mignolet kijkt uit naar Conference League: “Blij zijn dat we überhaupt Europees spelen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

AZ Sint-Lucas Brugge stuurt ziekenhuismateriaal naar het front in Oekraïne

Donderdagochtend heeft een team van het Brugse AZ Sint-Lucas in haar depot in de Legeweg in Oostkamp overtollig maar nog bruikbaar ziekenhuismateriaal in een vrachtwagen geladen, met bestemming Oekraïne. Het initiatief komt van twee Oekraïense verpleegkundigen die in het Brugse ziekenhuis werken. De brancards en het orthopedisch materiaal worden volgende week naar het front gestuurd.
The post AZ Sint-Lucas

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »