Rwandese president Paul Kagame gaat voor vierde decennium aan de macht

20:35 Als Paul Kagame in 2024 herverkozen wordt als Rwandese president kan hij 34 jaar aan het hoofd van het Oost-Afrikaanse land staan. Ondanks flagrante schendingen van de mensenrechten manoeuvreerde hij …

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Klaas Lievrouw versterkt SV Moorsele: “Hier is veel kwaliteit”

SV Moorsele opende het nieuwe seizoen met een 1-0-zege tegen Komen-Waasten. Met dezelfde cijfers trokken de jongens van T1 Kevin Vandecasteele vorig weekend op Zonnebeke aan het kortste eind. Eén doelpunt uit twee wedstrijden! Zou het kunnen dat het Moorsele ontbreekt aan scherpte voorin? “Helemaal niet. Eenmaal we op topsnelheid komen zullen die goals wel komen”, maakt nieuwkomer Klaas Lievrouw

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Staking bij personeel van Brussels South Charleroi Airport: wat zijn je rechten als passagier?  

Bij een staking van het luchthavenpersoneel krijg je als passagier wél je vlucht terugbetaald of een nieuwe vlucht, maar je krijgt geen schadevergoeding. Zo’n staking wordt – in tegenstelling tot een staking bij personeel van je luchtvaartmaatschappij – gezien als overmacht. Boekte je zelf je verblijf en activiteiten voor je reis, dan zal je eventuele annulatiekosten meestal zelf moeten betalen.

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “We zullen nooit weten wat er net gebeurd is, dat maakt het moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

Beschimpte Australische breakdancer is… de mondiale nummer 1

Met haar ‘onorthodoxe’ moves tijdens de Olympische Spelen in Parijs werd ze een wereldwijde sensatie en vooral het mikpunt van spot. Nu blijkt dat Rachael Gunn, oftewel B-girl ‘Raygun’, ondanks haar controversiële performance voor Team Australië op de Spelen de nummer 1 van de wereld is.

Lees meer »