Rode kaart voor Frauke (14) blijkt ticket voor The Voice Kids: “Hoop dat Metejoor mij zal begeleiden”

Op vrijdag 22 september waagt de Gullegemse Frauke Dewitte haar kans op het podium van The Voice Kids tijdens de tweede blind audition. Welke coach zal ze kunnen overtuigen? Pommelien Thijs, Coely, Laura Tesoro of Metejoor. Of alle vier? In het clubhouse van voetbalclub kdsn Heule zullen ze alvast op het puntje van hun stoel zitten wanneer hun doelvrouw Make it in America zal brengen. Je weet inderdaad maar nooit waar het haar kan brengen.

Een rode kaart! Frauke Dewitte (14) uit Gullegem kon het niet geloven toen de scheidsrechter haar die bestraffing onder haar neus stak. Het ongeloof veranderde al snel in dolle vreugde toen bleek dat die kaart haar ticket voor de ‘blind auditions’ van The Voice Kids op vrijdag 22 september was.

Rood!

“Ik had het totaal niet verwacht”, doet Frauke haar verhaal. “Terwijl we ons aan het omkleden waren, pompten we onszelf moed in voor de belangrijke wedstrijd. ‘Komaan! Focussen! We gaan die match winnen!’, riepen we tegen elkaar. Waarop onze trainer, mijn vader, binnenkomt en ons vertelt dat iemand de match zal filmen. Dat leek wel even bizar, maar al snel ging alle aandacht weer naar het voetbal. Tijdens de wedstrijd kreeg ik herhaaldelijk een waarschuwing dat ik niet meer mocht roepen naar mijn trainer, die mee in het complot zat en me opjutte. Dat was al eigenaardig. En toen opeens kreeg ik een rode kaart! Ik had nochtans zo mijn best gedaan om die te vermijden.”

Het was een onverhoopt geschenk. Vader Lorenzo en moeder Laurence Nef waren vanzelfsprekend op de hoogte. Frauke wist ook wel dat er een kans bestond op een selectie, want voor ze het heuglijke nieuws kreeg had ze al een lange weg afgelegd. “Om te beginnen moet je een hele vragenlijst invullen. Als dat voldoende is word je gevraagd een filmpje op te nemen waarbij je zingt. Dan volgt een auditie voor een jury waarbij je verschillende nummers moet brengen.”

Nu of nooit

Het is dus helemaal niet vanzelfsprekend om uitgekozen te worden als een van de 90 jongeren die mogen deelnemen aan de blind auditions. Voor Frauke was het nu of nooit. “Ik wou al zo lang deelnemen”, bekent ze. “Al sinds ik 8 jaar oud was. Volgend jaar ben ik te oud om deel te nemen aan The Voice Kids. Dus waagde ik mijn kans. Ik kan aan ieder meisje of jongen de goede raad geven zich in te schrijven. Als ze graag zingen en echt goesting hebben om deel te nemen. Aarzel dan niet en schrijf je in! Achteraf gezien moest ik dat al eerder gedaan hebben.”

“Ik hoop dat Metejoor mij zal begeleiden” Frauke Dewitte, kandidaat The Voice Kids

Dat ze geselecteerd is komt niet uit de lucht vallen. “Ik zing echt heel graag. Soms op de fiets als ik mijn oortjes op heb, of thuis waar en wanneer het kan. Mijn favoriete artiesten zijn Olivia Rodrigo en vooral Lauren Spencer Smith. Bij de Vlaamse artiesten kijk ik vooral op naar Pommelien Thijs en Metejoor.”

Metejoor

Laten die artiesten nu net twee van de coaches die Frauke moet proberen te overtuigen. “Ik hoop echt dat Metejoor mij zou begeleiden”, kijkt ze vooruit naar vrijdag. “Als je zijn video’s bekijkt, dan kan het haast niet anders of hij kan me super goede tips geven.”

Ondertussen kijken familie en vrienden even hard uit naar vrijdag als Frauke zelf. Haar voetbalclub kdsn Heule maakt er tijdens de aflevering een feest van in het clubhouse. Haar vrienden, ze volgt de studies Maatschappij en Welzijn in de Rhizo Zorgkrachtschool in Kortrijk, wensen haar heel veel succes toe. Ook de danseressen van Studio Steps in Bissegem waar Frauke modern, street jazz en musical volgt zullen ongetwijfeld vol aandacht iedere beweging volgen. “Mijn tweelingbroer Mathias vindt het wel chill”, lacht ze. “Maar ik denk toch dat hij blij zal zijn als alle aandacht voor mij weer wat afneemt.”

Daar zal Mathias nog even moeten op wachten. Wie weet hoever Frauke uit de Bissegemstraat in Gullegem geraakt? Vrijdag gooit ze zich alvast in de strijd met Make It In America van Victoria Justice. Duimen maar.

The post Rode kaart voor Frauke (14) blijkt ticket voor The Voice Kids: “Hoop dat Metejoor mij zal begeleiden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »