“Oekraïne zat allicht achter aanvallen in Soedan op militie gesteund door Wagner”

Oekraïense speciale eenheden zaten waarschijnlijk achter aanvallen in Soedan op paramilitairen die gesteund worden door de Russische Wagner-militie. Dat zegt een Oekraïense militaire bron, en suggereren ook analyses van de aanvallen door CNN. Het zou een opmerkelijke uitbreiding van het Oekraïense tegenoffensief zijn.

Meer krantenkoppen in België

Belgisch Poolse MMA-vechter ‘King Artur’ Szczepaniak pakt revanche met spectaculaire Brabo Choke in Polen

Zoete wraak voor Artur Szczepaniak. De Belgisch Poolse MMA-vechter (28) uit Genk knoopte tijdens event nummer 98 van de Poolse MMA-organisatie KSW weer aan met de winst. Na amper 1’40” pakte hij tegen de Pool Krystian Kaszubowski uit met een spectaculaire Brabo Choke in Lubin. Voor ‘King Artur’ is het nu toewerken naar een groot KSW-event in december in Parijs.

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

“’t Zand in Brugge heeft een nieuwe fontein nodig. De grote, eentonige vlakte nodigt niet uit om van de binnenstad naar West-Brugge en omgekeerd te wandelen, ze gaat haar doel voorbij”, zegt Francis Vandendorpe, voorzitter van de handelskring Pluzand.
The post Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

Lees meer »

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd: “Een van hevigste aanvallen op Libanon sinds start van oorlog”

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op

Lees meer »