Na oproep in KW: 200 kaartjes én taart voor Benjamin

De oproep van mantelzorger Stefanie Decleyre (31) in onze krant van vorige week om massaal verjaardagskaartjes in te sturen voor haar hulpbehoevende ex-partner Benjamin Debergh heeft massaal gehoor gekregen. Benjamin ontving woensdag liefst 200 verjaardagskaartjes van The Simpsons voor zijn 35ste verjaardag.

Stefanie Decleyre uit Elverdinge bij Ieper lanceerde enkele weken geleden een oproep via Facebook waarin ze vroeg om verjaardagskaartjes te sturen naar Benjamin. Ze is ondertussen acht jaar mantelzorger voor Benji sinds hij een zwaar werkongeval had in 2015. Benjamin lag daarbij acht weken in coma en na een lange revalidatie is Benjamin nog steeds hulpbehoevend.

Hartverwarmend

Woensdag werd hij 35 jaar en ze wilde hem dan ook een bijzondere verjaardag schenken. Hun warme verhaal kon je vorige week al lezen in onze krant.

“Er kwam heel veel reactie op jullie artikel. Het is hartverwarmend en een beetje overweldigend”, zegt Stefanie. “Het aantal kaartjes en geschenkjes op zich zijn echt al heel indrukwekkend. Benji was onder de indruk, maar stond wel met een grote glimlach naar zijn post te kijken. Dit zal nog lang nazinderen! Ook alle niet-bekende afzenders hebben hem verrast. De klas van ons buurmeisje kwam ook al een verjaardagsliedje zingen aan de voordeur en een verjaardagskaart afgeven. Ook minister Hilde Crevits stuurde Benjamin een verjaardagskaart.”

“Benji was onder de indruk, dit zal nog lang nazinderen”

‘t Bakatelier, met een vestiging in Roeselare en Langemark-Poelkapelle, verraste Benjamin dan weer met een zelfgemaakte taart in het thema van The Simpsons. “Wat ik volgend jaar zal doen? Daar moet ik mijn hoofd nog over breken. Deze verjaardag valt volgens mij niet te overtreffen”, lacht Stefanie.

The post Na oproep in KW: 200 kaartjes én taart voor Benjamin is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »