Moeder verwittigt politie voor messentrekker in centrum Brugge: man neergeschoten en overleden

In Brugge heeft de politie vanmiddag een man neergeschoten. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Het incident vond plaats in de Geerwijnstraat, een zijstraat van de Geldmuntstraat in het centrum van de stad. Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) gaat het om een man die met messen zwaaide. Hij zou geen onbekende zijn bij de politie. De man is intussen overleden aan zijn verwondingen.

Meer krantenkoppen in België

Unia en Testaankoop dagen NMBS voor de rechter wegens “digitale discriminatie”: sommige tickets zijn enkel goedkoper via de app

Gelijkekansencentrum Unia en consumentenorganisatie Testaankoop dagen de NMBS voor de rechter. Sommige treinabonnementen zijn online goedkoper dan aan het loket of de ticketautomaat. Dat vinden ze discriminatie tegenover mensen zonder smartphone of tablet. De NMBS ziet dat anders en past de digitale voordeeltarieven niet aan. Daarom stappen Unia en Testaankoop nu naar de rechtbank.

Lees meer »

KIJK. Jitse belandt op spoed na uit de hand gelopen nacht in ‘Kotmadam Sarafian’: “Daarna terug gaan feesten”

Jitse is het grootste feestbeest in ‘Kotmadam Sarafian’, al blijft het niet één groot feest. Hij gaat iets te hard los en belandt na een uit de hand gelopen ruzie op spoed. “Jij hebt gevochten?”, merkt Barbara Sarafian (56) scherpzinnig op. “Niet per se… Een beetje duwen en trekken”, gaat Jitse verder. “Opeens was ik aan het bloeden aan mijn

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen Marleen De Soete: “Er is nooit een gesprek geweest met Marleen De Soete, mezelf en de vakbonden”

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Steen wenst via een schriftelijke mededeling te reageren op het artikel ‘Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer’ dat deze week verscheen. Hij wordt daarin ook vernoemd door burgemeester Wilfried Vandaele, maar de desbetreffende info is volgens Steen onjuist.
The post Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen

Lees meer »

Ex-burgemeesters bovenaan lijst Open VLD-De Merlaan in Maldegem

Open VLD en De Merlaan trekken op 13 oktober samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door ex-burgemeester Bart Van Hulle en op de tweede plaats prijkt ex-burgemeester Marleen Van den Bussche. Op drie staat voormalig schepen Jason Van Landschoot en op vier voormalig schepen Stefaan Heyndrikx. Voormalig schepen Geert De Roo is lijstduwer.
The post Ex-burgemeesters bovenaan

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »