Marimba-muzikant Torben weer thuis na avontuur in VS: “Wilde eerst drummer worden”

Zwevegemnaar Torben Vancrayenest is 20 jaar en al heel zijn leven gepassioneerd door muziek. Toen hij voor het eerst in aanraking kwam met de marimba, een soort xylofoon, was hij op slag verliefd. In 2012 nam hij deel aan ‘Belgium’s Got Talent’ en kreeg hij drie ja’s. Zo’n 11 jaar later jaagt Torben nog steeds zijn muzikale dromen na. Hij heeft er net een Amerikaans avontuur opzitten met de showband Spirits of Atlanta.

Als kleine, muzikaal getalenteerde jongen lonkte Torben eerst en vooral naar het drumstel, maar toen hij per ongeluk de marimba ontdekte, kon hij niet meer zonder. “Eigenlijk wilde ik eerst drummer worden, maar nu kan ik eigenlijk totaal niet goed drummen en is het zelfs mijn minste slaginstrument”, klinkt het. Momenteel studeert hij percussie met specialisatie slagwerk aan het Lemmensinstituut in Leuven. Toen hij benaderd werd om bij een showband in Amerika te spelen, was hij onmiddellijk verkocht. Hierdoor werd hij genoodzaakt om zijn examens in juli te verplaatsen naar augustus, maar in ruil voor de American Dream was dit het minste van zijn zorgen.

Showband

Vorig jaar kreeg Torben de kans om deel te nemen met een showband in Amerika, een grote droom van hem. Na vele online audities die startten in februari, mocht hij afreizen naar Amerika. “Showbands in Amerika zijn echt niet te vergelijken met deze in België. Daar leven de muzikanten echt voor hun muziek. Ook zijn ze heel streng voor zichzelf en voor medespelers. Zo leer je ook heel veel en heel snel. We repeteren namelijk drie maanden voor een stuk van twaalf minuten, zodat de uitvoering tot in het kleinste detail perfect is”, stelt Torben.

“We hebben drie maanden gerepeteerd voor een stuk van 12 minuten”

Zo’n avontuur naar Amerika was helemaal niet goedkoop: hij betaalde meer dan 5.000 euro. Voor deze som geld kreeg hij een slaapplaats gedurende drie maanden, eten en trainingen. “Op zo’n repetitie lopen minstens tien juryleden rond die elk foutje horen, waardoor je jezelf overstijgt. Zo hield ik mijn drumsticks wat hoger dan andere leden, waardoor mijn marimba een iets andere klank uitbracht. Daarop hebben ze me aangesproken, zodat we een egaal geluid produceerden.”

Terug in België is het weer aanpassen. De structuur die hij daar drie maanden lang had, valt weg en in plaats van op zijn marimba te spelen, moest hij de afgelopen maand leren voor zijn examens. Torbens grote droom is dan ook om ooit als muzikant met zijn marimba door het leven te gaan. (TV)

The post Marimba-muzikant Torben weer thuis na avontuur in VS: “Wilde eerst drummer worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »