LIVE OEKRAÏNE. Zelensky hekelt “machteloosheid” VN en wil Rusland vetorecht ontnemen

In de Russische badplaats Sotsji is woensdagochtend een brand uitgebroken nabij de luchthaven en een brandstoftank. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov bleef vandaag weg bij de VN-Veiligheidsraad. Hij had daar voor het eerst sinds de invasie de Oekraïense president Volodymyr Zelensky kunnen ontmoeten. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Stad Roeselare volgt PFAS-dossiers strikt op, bezwaar tegen vergunning Renewi ingediend

De Stad Roeselare neemt de PFAS-problematiek zeer serieus en volgt alle richtlijnen van de Vlaamse overheid nauwgezet op. PFAS, een groep chemische stoffen die moeilijk afbreekbaar zijn, is geen lokaal probleem, maar een kwestie die heel Vlaanderen aangaat. De Vlaamse Regering heeft sinds juni 2021 stappen ondernomen om dit probleem in kaart te brengen en gecoördineerd aan te pakken.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Verjaardagsfeest van honderdjarige Gezinsbond Rekkem is groot succes

De Gezinsbond Rekkem vierde onlangs zijn 100-jarige bestaan met een verjaardagsfeest voor jong en oud. Honderd jaar terug werd de Rekkemse afdeling van de Kroostrijke Gezinnen, nu Gezinsbond Rekkem, opgericht en dat werd stevig gevierd in het Dorpshuis Rekkem. Stad Menen ontving deze gezinsvereniging en haar leden met een glaasje, een hapje, een mooi geschenk
The post Verjaardagsfeest van

Lees meer »

Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een gezellig gezinnetje”

Momenteel loopt op VTM het tv-programma ‘Kotmadam Sarafian’, een leuk en entertainend programma waarin Barbara Sarafian (56) een heel academiejaar lang de kotmadam is van zeven studenten. Een daarvan is Audélia Goethals uit Maldegem. “Het was een prachtige en unieke ervaring”, klinkt het enthousiast.
The post Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een

Lees meer »

Kersvers sportief ambassadeur Dirk Goens geeft even de fakkel door: “Weer een stap hoger mikken”

Coach Dirk Goens werd door het gemeentebestuur van Koksijde in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange verdiensten voor het Koksijdse basket. Intussen is de eerste ploeg opnieuw sterk uit de startblokken geschoten met twee op twee. De komende maanden geeft Dirk – door medische redenen – even de fakkel door aan zijn rechterhand Eddy Ponjaert.
The post Kersvers sportief

Lees meer »

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

Inge Reyntjens schuldig bevonden aan moord op zus Heidi

Een Antwerpse assisenjury heeft Inge Reyntjens (56) donderdag, na ruim vier uur beraadslaging, schuldig bevonden aan de moord op haar verstandelijk beperkte zus Heidi Reyntjens (49). Het slachtoffer verdronk vijf jaar geleden door haar toedoen in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Inges ex-vriendin Daisy V.M. (42) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook had gevorderd.

Lees meer »