Lara Taverine en Marieke De Maré zijn eerste Brugse stadsschrijvers

Bij de opening van het nieuwe culturele seizoen in Brugge werden voor het eerst twee ‘stadsschrijvers’ voorgesteld. Het zijn Lara Taveirne en Marieke De Maré die zich van deze taak zullen kwijten.

Lara Taveirne (40) werkte jarenlang als theaterregisseur, tot ze in 2014 resoluut koos voor haar grote liefde: de literatuur. Haar eerste roman ‘De kinderen van Calais’ leverde haar de Debuutprijs op en later gooide ze ook nog hoge ogen met onder meer ‘Hotel zonder sterren’ en ‘Pluto’. Daarnaast is Lara ook nog actief als leerkracht theater en docent schrijven.

Marieke De Maré begeleidt korte of lange theatertrajecten, maakt audioverhalen en coacht verhalenvertellers en schrijvers aan de Kunstacademie van Torhout. In 2020 verscheen haar debuutroman ‘BULT’.

De Avonden

De opdracht van de stadsschrijvers – een project dat werd mogelijkheid gemaakt door Stad Brugge en Avansa Regio Brugge – bestaat erin om kleine persoonlijke verhalen in Brugge te sprokkelen. Ze willen dat mensen op papier zetten en organiseren daarom ‘De Avonden’. Onder die noemer geven ze op bijzondere locaties in Brugge schrijfateliers waarbij ze mensen begeleiden bij het schrijven van hun verhaal. Daarbij kan de locatie op zich al een bron van inspiratie zijn. De eerste ‘Avond’ vindt plaats op donderdag 26 oktober om 19 uur in De Zwiermeulen, een sociale wasserette in de Sint-Pietersmolenwijk (Kannuni Logghestraat 8).

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Info: www.brugge.be/stadsschrijvers

The post Lara Taverine en Marieke De Maré zijn eerste Brugse stadsschrijvers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »